Aktualno

Dubrovčani na prijemu kod predsjednice RH povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti na Pantovčaku upriličen je svečani prijem za visoke uzvanike iz Republike Hrvatske, ali i inozemstva. Domaćin okupljanja bila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je tom prilikom poručila kako država nije samo ponos, ona je i obveza.

– Drugim riječima, da bismo imali državu kao trajno i sigurno okrilje ostvarivanja svojih osobnih i nacionalnih potencijala i ispunjenja životnih potreba, moramo što djelotvornije povezivati i iskoristiti naše prednosti: geopolitički i geoprometni položaj naše domovine, njezina prirodna bogatstva, našu iznimno važnu nacionalnu povijesnu ulogu u Europi i sjajne duhovne odlike našega naroda. To su temeljni čimbenici naše unutarnje kohezije, našeg zajedništva. Na tim temeljima moramo materijalno, organizacijski i duhovno snažiti našu suverenost i samostalno odlučivanje o nacionalnim i državnim interesima. A tu nam se, nakon što smo postali članicom Ujedinjenih naroda, NATO-saveza i Europske unije, otvaraju nove mogućnosti, kako kroz bilateralne odnose s pojedinim državama, tako i kroz vanjskopolitičke iskorake kao što je inicijativa Triju mora. Na njoj ću čvrsto ustrajati jer hrvatskim narodu u zajedništvu s drugim narodima država srednje Europe omogućuje najsolidnije vrednovanje vlastitih političkih, gospodarskih i kulturnih stremljenja – kazala je Grabar-Kitarović.

Događanju su, među ostalim, prisustvovali brojni Dubrovčani počevši od zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, ujedno počasne konzulice Kraljevine Španjolske, dubrovačkog zeta – odvjetnika Ivana Gjurašića, Frana Bongija, počasnog konzula Talijanske Republike, Katje Bakije počasne konzulice Mađarske, Ante Stojan, počasnog konzula Ruske Federacije, Nikše Buruma, rektora Sveučilišta u Dubrovniku, Marine Sambrailo, ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik, Nikoline Klaić, državne tajnice pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije do Tončija Peovića, direktora Zračne luke Brač.


 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija