Aktualno

Dubrovčani iskoristili nedjelju za besplatno razgledanje Grada s vodičima

Dubrovčani iskoristili nedjelju za besplatno razgledanje Grada s vodičima

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik organiziralo je ove nedjelje besplatno razgledanje Grada, a zainteresirani Dubrovčani započeli su turu ispred Turističke zajednice Grada Dubrovnika na Pilama. Uz đir Stradunom, među ostalim, posjetili su i klaustar Male braće.

Dubrovački vodiči tako su se priključili projektu ‘Upoznaj svoju zemlju’ Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Riječ je o organizaciji besplatnih vođenja u 50 gradova Hrvatske (zaštićenih lokaliteta). Ove godine organizirano je treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drukčiji način.

-Odlični odazivi građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i vaša podrška, na kojoj smo Vam neizmjerno zahvalni, potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje. Ujedno smo htjeli istaknuti važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj – istaknuli su iz Društva turističkih vodiča ‘Dubrovnik’.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist