Natrag
11.12.2018 19:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovčane nasmijao film ‘Rođendan’

19.10.2013 @ 23:15 Mia Njavro Kultura
8;8

Podijelite:

Kratki igrani film Rođendan redatelja Petra Oreškovića, čiju produkciju potpisuje mlada Dubrovkinja Đina Jakir, bio je prikazan u subotu navečer u kinu Sloboda, a u sklopu DUFF 2013.

Film je nastao 2012. godine, a Đini je to završni film treće godine, na smjeru Produkcija audiovizualnih i multimedijskih projekata. Osim nje, u filmu kao glumica sudjeluje i naša mlada i uspješna Nika Burđelez.
O čemu se radi u filmu?
Martina priprema iznenađenje za svog dečka Zorana. Lana priprema iznenađenje za svog dečka Zorana. Što se događa ako je to isti Zoran? Kroz dvadesetak minuta filma, iznimno brze i zanimljive radnje, Zoran se 'preznojava' dok mu se u istom stanu nalaze dvije djevojke, svaka u svojoj prostoriji, a ne znaju jedna za drugu. U trenutku kad se 'upoznaju', na vrata kuca treća, a Zoranu se rođendan pretvara u noćnu moru…

Film je sudjelovao na festivalima Dani hrvatskog filma 2012. te Dukafest Banja Luka 2012. gdje je osvojio značajne nagrade.

O 'Rođendanu':
Redatelj: Petar Orešković
Scenarist: Marija Godo, Đina Jakir, Petar Orešković
Producent: Đina Jakir
Produkcijska kuća: Akademija dramske umjetnosti, Zagreb
Direktor fotografije: Raul Brzić
Montaža: Andrej Smoljan
Glazba: Cafe Tango, Stjepan Perković, Karlo Hubak
Glumci: Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić, Anđela Ramljak, Nika Burđelez
Format: video
Dužina: 18'

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana