Kultura

Dubrovačko glazbeno proljeće počinje koncertom sjajne Jasminke Stančul

Večerašnjim koncertom u crkvi Male braće u 20.30 sati, započinje ciklus Dubrovačko glazbeno proljeće koje organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Riječ je o ciklusu koji će trajati sve do kraja svibnja, a obuhvaća niz koncerata klasične glazbe i okuplja brojne uspješne domaće i inozemne glazbenike.

Kako je već ranije najavljeno, 2019. godina u DSO-u bit će posvećena Mozartu, pa tako i ovaj, prvi koncert spomenutog ciklusa. Orkestrom će ravnati Marc Tardue, dok će kao solistica nastupiti Jasminka Stančul. Ova istaknuta pijanistica u Gradu nastupa od svoje osamnaeste godine, dubrovačka publika redovno u velikom broju posjećuje njene koncerte, a ona se njome uvijek rado vraća i priređuje izvanredne glazbene doživljaje koje je kritika nazvala ‘vrhuncem pijanizma’. Stančul živi u Beču od pobjede na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven i blisko surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom, Bečkom filharmonijom, ali i brojnim drugim sastavima poput Mozarteum orkestra, Camerate Salzburg, Bruckner orkestra iz Linza, Praškim simfonijskim orkestrom, Pittsburgh simfonijskim orkestrom, Los Angeles filharmonijom, simfonijskim orkestrom Tokija i brojnim drugima.

Na programu su uvertira opere Ravnatelj kazališta (Der Schauspieldirektor), Koncert za klavir i orkestar br. 20 u d molu te Simfonija br. 41 u C duru ‘Jupiter’.

Pročitajte još

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dulist

VEČERAS U DVORU Gitarist Mak Grgić nastupa s repertoarom popularne glazbe

Dulist

NUH I PECA Predstavljanje zbirke pjesama dvaju dubrovačkih autora

Dulist