Kultura

Dubrovačko glazbeno proljeće počinje koncertom sjajne Jasminke Stančul

Večerašnjim koncertom u crkvi Male braće u 20.30 sati, započinje ciklus Dubrovačko glazbeno proljeće koje organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Riječ je o ciklusu koji će trajati sve do kraja svibnja, a obuhvaća niz koncerata klasične glazbe i okuplja brojne uspješne domaće i inozemne glazbenike.

Kako je već ranije najavljeno, 2019. godina u DSO-u bit će posvećena Mozartu, pa tako i ovaj, prvi koncert spomenutog ciklusa. Orkestrom će ravnati Marc Tardue, dok će kao solistica nastupiti Jasminka Stančul. Ova istaknuta pijanistica u Gradu nastupa od svoje osamnaeste godine, dubrovačka publika redovno u velikom broju posjećuje njene koncerte, a ona se njome uvijek rado vraća i priređuje izvanredne glazbene doživljaje koje je kritika nazvala ‘vrhuncem pijanizma’. Stančul živi u Beču od pobjede na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven i blisko surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom, Bečkom filharmonijom, ali i brojnim drugim sastavima poput Mozarteum orkestra, Camerate Salzburg, Bruckner orkestra iz Linza, Praškim simfonijskim orkestrom, Pittsburgh simfonijskim orkestrom, Los Angeles filharmonijom, simfonijskim orkestrom Tokija i brojnim drugima.

Na programu su uvertira opere Ravnatelj kazališta (Der Schauspieldirektor), Koncert za klavir i orkestar br. 20 u d molu te Simfonija br. 41 u C duru ‘Jupiter’.

Pročitajte još

‘JEDINSTVEN JE, ZANIMLJIV, MOJ’ Mišo Baričević izložio svoj Dubrovnik ‘I – XII’

Dulist

‘DUBROVNIK I – XII’ U Narodnoj knjižnici izlaže gospar Mišo Baričević

Dulist

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Premijerno je odigrana ‘Kate Kapuralica’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija