Natrag
21.4.2019 15:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Nastupi Aljoše Jurinića u crkvi Male braće

18.4.2017 @ 12:04 Dulist Kultura

Podijelite:

Dubrovačko glazbeno proljeće, ciklus koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će se održavati od 18. do 28. travnja, započet će nastupima Aljoše Jurinića, jednog od najboljih mladih hrvatskih pijanista.

Prvi koncert održat će se u večeras s početkom u 20.30 sati u crkvi Male braće. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će austrijski dirigent Christoph Campestrini, a mladog talentiranog pijanista publika će imati priliku čuti u Prokofjevljevom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u g molu, op. 16. U drugom dijelu koncerta orkestar će izvesti Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Dubrovačka će publika imati priliku poslušati Aljošu Jurinića i na recitalu kojeg će se održati dan poslije, u srijedu, 19. travnja. Također, u crkvi Male braće, pijanist će izvesti djela L. van Beethovena, F. Chopina, A. Dormana i F. Liszta.

Aljoša Jurinić svoj najveći uspjeh ostvario je 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi. Pobjednik je brojnih natjecanja, među ostalim triju pijanističkih natjecanja u Italiji: 3. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Encore! Shura Cherkassky u Milanu, 4. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Luciano Luciani u Cosenzi i 5. međunarodnom pijanističkom natjecanju u Massarosi 2014 godine. Aljoša je dobitnik i svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj.

Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30 posto popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana