Natrag
23.6.2018 00:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački uspjesi na Kupu Jadrana

1.7.2012 @ 14:03 Andrea Falkoni Račić Sport

Podijelite:

Dubrovački judo klubovi i ovog su vikend imali pune ruke posla. U Splitu je održan tradicionalni Kup Jadrana na kojem su nastupila dva člana Judo kluba Dubrovnik 1966 pod vodstvom Matea Semiza te sedam članova JK Ura Nage.

U juniorskoj konkurenciji članovi JK Dubrovnik 1966 ostvarili su zapažene rezultate, pa je tako Mara Lonza u konkurenciji do 78 kg osvojila drugo mjesto dok je Marko Ćurćija u konkurenciji do 73 kg osvojio treće mjesto.

Nakon natjecanja članovi ovog kluba će sudjelovati na trening kampu u organizaciji JK Solin.
Na ovogodišnjem Kupu Jadrana nastupio je i klub Ura Nage sa sedam svojih natjecatelja te se vratio s turnira sa sedam odličja. Natjecatelji Ura Nage imali su priliku raditi borbe s judašima iz cijele Europe, javljaju iz klub, koji su stigli na ovaj jaki međunarodni turnir te je svaki od dubrovačkih natjecatelja odradio po šest ili više mečeva, što je odlično iskustvo za mlade judaše.

Junior Dario Hausvička -60kg sa turnira se vratio s dvije medalje, u juniorskom uzrastu zauzeo je drugo mjesto dok je u seniorima bio treći isto kao i kadetkinja Sara Kljajić -57kg. Dvostruku broncu na turniru osvojio je kadet Mateo Sentić -66kg, i to u juniorskom i seniorskom uzrastu. Treće mjesto osvojio je i junior Dominik Vidoš -60kg, dok je u seniorskom uzrastu bio peti. Bez plasmana na ovom turniru ostali su mlađi kadet Miho Haklička, kadet Tomislav Matić i junior Leo Bongi.

– Izrazito smo zadovoljni nastupom naših natjecatelja na ovom turniru jer su kao mladi borci imali priliku odraditi po 5-6 kvalitetnih borbi te moramo istaknuti Matea Sentića koji je odradio čak 11 kvalitetnih borbi. Ovim su naši natjecatelji dokazali da se mogu nositi i sa starijim i iskusnijim natjecateljima iz Hrvatske, ali i Europe – rekao je predsjednik Ura Nagea Marijo Đapić, koji je pratio natjecatelje zajedno s trenerom Lovrom Ljevakom.
 
Mladi judaši Ura Nagea ljeto će provesti radeći bazične pripreme za sljedeću sezonu te pripremajući se za Europske kupove, a prvo takav juniore Daria Hausvičku i Dominika Vidoša očekuje u Mađarskom Paksu.

Polaganje pojaseva
Istog dana kada je u Splitu održan Kup Jadrana članovi JK Dubrovnik 1966 održali su polaganje pojaseva i prezentacija judo sporta.Dodijeljene su i diplome mlađim uzrastima, odnosno judo vrtić (4-6 godina) te judo škola (6-8 godina).
Polaganju za pojaseve pristupilo je 45 članova kluba (dječaka i djevojčica, mlađih kadeta i kadetkinja te juniora). Također je održana prezentacija judo sporta od strane starijih članova kluba.

 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana