Natrag
22.4.2019 16:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački tramvaj završio u parku na Pilama

7.3.2012 @ 12:23 Baldo Marunčić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Na današnji dan, prije 42 godine, poznati dubrovački tramvaj iskočio je iz šina, i s četiri metra visine pao u gradski park na Pilama.

U nesreći je bilo četrnaestero ozlijeđenih i jedan poginuli. Kako nam je rekao Božo Lasić, koji je uz Nika Kapetanića, autor knjige „Dubrovački tramvaj 1910.-1970.“, u toj nesreći poginuo je 56-godišnji Hamdija Ovčina, teže su ozlijeđeni Snježana Zovko, Kate Musladin, Ana Bogdan i Ana Mihaljević, a lakše su ozlijeđeni Zlatko Račić, Obren Milat, Čedo Mičeta inače vozač tramvaja, Martin Prkačin, Anka Knežević i Stevo Korda.

Tramvaj je dugo ukidan prije nesreće, jer zbog svoje sporosti nije bio rentabilan. Ukinut je 20. ožujka 1970., kada je održana njegova posljednja, oproštaja vožnja.  Dubrovački tramvaj je u Dubrovniku vozio od kraja prosinca 1910. do spomenute oproštajne vožnje 20. ožujka 1970. godine.
 
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana