Natrag
24.4.2019 08:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački milijunaš: Uvijek igram iste brojeve!

28.2.2012 @ 19:04 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovački dobitnik jackpota od preko 13 milijuna kuna pobudio je veliki interes javnosti, posebno dubrovačke.

Još uvijek je anoniman, no Hrvatska lutrija na svojim je internetskim stranicama objavila članak o njemu i njegovoj obitelji.

Prenosimo ga u cijelosti:
– Smrznuli smo se, pa što je ovo? – kao prvu stvar rekli su nam dobitnik milijunskog Jackpota igre Loto 7/39 i članovi njegove obitelji. Oboružani kapama i zimskim jaknama, nama začuđenim kontinentalcima naviklim na ovakve temperature, kroz smijeh su objasnili: "Mi smo stigli s ugodnih 16 stupnjeva i vjerujte, ovdje je zima." 

Razgovor koji je započeo smijehom, drugačije se niti nije mogao nastaviti i vrlo brzo dobrim raspoloženjem dobitnika Jackpota u igri Loto 7/39, zarazili smo se i sami. Stigavši iz Dubrovnika u pratnji svojih članova obitelji poželio je da mu ime ne izađe u javnost i ukratko ispričao o svojim igračkim navikama koje traju već tridesetak godina.

– Svaki tjedan igram isti listić, odnosno iste brojeve, a to su datumi koji su meni važni te brojevi koji su vezani za moje najbliže. Mnogi su me uvjeravali kako te moje kombinacije nemaju baš smisla i kako statistike pokazuju kako biram krive brojeve. No, nisam se dao nagovoriti i jedino što bi s vremena na vrijeme promijenio je listić. Kada bi se previše uništio, zamijenio bi ga novim. Ali brojevi bi i dalje ostali isti – kroz smijeh je rekao sretni dobitnik i konstatirao kako nije pogriješio.

Svoj sretni listić uplatio je upravo na dan izvlačenja 12. kola Lota 7/39 po dugogodišnjem principu. Jednostavni listić za 20 kn, bez dodatnih igara Joker i slova za Super 7, a ovog puta sretni brojevi donijeli su mu dobitak od 13.424.820,98 kn. Kako ne prati izvlačenja, rezultate pogleda na teletext stranicama, a 11. veljače u večernjim satima ostao je zbunjen onim što je vidio.

– Znate, imam neke članove obitelji koji žive u teškim uvjetima i želio sam im nekako pomoći. Mislio sam kako bi to bila prva stvar koju bi napravio s dobitkom kad bi dobio na Lotu. I evo, dobio sam šansu. Bog vam da kako bi i vi mogli dati. Te večeri okrenuo sam teletext stranice da provjerim izvučene brojeve. Nekako su mi se učinili poznatim i na trenutak sam pomislio da bi mogli biti moji. Pronašao sam listić i krenuo redom, a kad ono… zbilja moji brojevi. Malo sam ostao zbunjen i iznenađen pa sam odlučio probuditi suprugu da i ona pogleda jesam li stvarno dobio.

Trebali su proći dani da se emocije i dojmovi slegnu, a u tom periodu za dobitak je znala samo supruga.
– Bilo je teško za izdržati, ali odlučio sam u prvo vrijeme tu informaciju prešutjeti i vlastitoj djeci. Sin je jednog dana uletio u kuću i izjavio kroz smijeh kako neki pehista nije prekrižio slovo, a ja sam samo slegnuo ramenima i potvrdio da je stvarno pehist – kaže nasmijani dobitnik.

Do prije sedam dana samo je on vjerovao i nadao se Jackpotu, dok njegovi najbliži nisu uopće vjerovali u mogućnost dobitka. No, naposljetku su morali priznati:"Tata je bio u pravu."

– I sad dok pijem kavu s poznanicima, razgovaramo i komentiramo o sretnom sugrađaninu koji je osvojio taj velik novac, a prijatelji se i dalje pitaju tko bi to mogao biti. Ja samo kažem tkogod da je nek' mu je sa srećom.
Još jednom čestitamo sretnom dobitniku i želimo mu puno sreće u životu i igrama Hrvatske Lutrije.

Hrvatska lutrija

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana