Kultura

Dubrovački komorni zbor u Dominikancima

Dubrovački komorni zbor s dirigentom Franom Krasovcem i programom duhovne glazbe od renesanse do danas na glazbenom programu Igara je večeras, 17. srpnja u 21.30 u Dominikanskoj crkvi.

Dubrovački komorni zbor jedan je od najljepših glazbenih uresa grada Dubrovnika. Nastao je zahvaljujući velikom znanju i ljubavi njegova osnivača i voditelja Frana Krasovca prema zborskom muziciranju. Zbor često i rado nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a dirigent Frano Krasovac  je i dobitnik Nagrade Orlando koju mu je za najbolje dostignuće u glazbenom dijelu programa Dubrovačkih ljetnih igara 1999. godine za nastup s Dubrovačkim komornim zborom dodijelila Hrvatska radiotelevizija.

Ovaj zbor profinjenog zvuka za svoj je nastup na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama pripremio zahtjevan a capella program koji se kreće od renesansne polifonije do minimalizma suvremene zborske glazbe.

Ulaznice su dostupne online na Internetskim stranicama Igara, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu.
 

Pročitajte još

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dulist

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija