Aktualno

Dubrovačke projekte financirat će Razvojna banka

Guverner Razvojne banke Vijeća Europe Rolf Wenzel održao je jutros radne sastanke s županom DN Nikolom Dobroslavić i gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem.

-Ovaj sastanak je tim važniji jer je prošlo tek devet dana nakon ulaska u EU – rekao je Vlahušić na zajedničkoj pressici nakon sastanaka.
-Ono što je vrlo značajno za Dubrovnik je područje malog i srednjeg poduzetništva o čemu je guverner potpisao ugovor s HBOR-om na 90 milijuna eura – rekao je Vlahušić.

-U kontekstu Dubrovnika razgovarali smo o nekoliko projekata, treba izdvojiti poticanje malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj smještajnih kapaciteta, ali i svog drugog poduzetništva, prvenstveno ženskog poduzetništva. Drugo je financiranje projekata za smještaj starijih ljudi i studenata, od doma umirovljenika kraj bolnice, do studentskog doma u Dubrovniku, do obnove Pustijerne kao privatnog partnerstva, a treća stvar – Razvojna banka voljna je financirati projekte vodoopskrbe, rješavanja kanalizacije i ekološke projekte – rekao je Vlahušić.

-Razvojna Banka već neko vrijeme sudjeluje financijski na brojnim projektima u našoj županiji, bilo da je riječ o rekonstrukciji škola, zdravstvenih ustanova, infrastrukture na otocima, zbrinjavanju prognanika i zaštita kulturne baštine – rekao je Dobroslavić te dodao kako je jedna od tema bila i povezivanje juga Hrvatske.

-Razgovarali smo i o Pelješkom mostu kao nužnosti povezivanja dva dijela županije – kaže Dobroslavić.

-Bio sam impresioniran stavovima predstavnika Vlade i HBOR-a jučer, kao i stavovima čelnika lokalne i regionalne samouprave. Već prije smo pomagali u Dubrovniku. Prije nekoliko godina podržali smo obnovu i uređenje franjevačkog samostana – rekao je guverner Wenzel te zaključio kako mu je ovo prvi posjet Hrvatskoj, ali kako sigurno neće biti zadnji.
 

Pročitajte još

PREMA ZAHTJEVIMA MJESNIH ODBORA Libertas uvodi dodatne polaske za Dubrovačko primorje

Dulist

American Airlines ukinuo liniju Philadelphia – Dubrovnik

Dulist

NA ZEMLJIŠTU ZAKLADE MIHANOVIĆ Braća Slezak zatražila dozvolu za zgradu od 12 etaža

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija