Natrag
16.2.2019 10:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVAČKE KNJIŽNICE Gitarski koncert ‘Riječ i glazba’ Maka Grgića

22.12.2017 @ 13:29 Dulist Kultura
8;8

Podijelite:

Koncert gitarista Maka Grgića pod nazivom ‘Riječ i glazba’ održan je u četvrtak navečer u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Na programu su bile skladbe Borisa Papandopula (‘Tri igre’), Miroslava Tadića (‘Rustelum’; ‘Macedonian gir’l; ‘Chicho’; ‘Jovka’; ‘Walk dance’), Dušana Bogdanovića (‘Levantine Suite’) i Vojislava Ivanovića (‘3 Caffé Pièces’). Koncert je bio popraćen čitanjem poezije Maka Dizdara u interpretaciji Sebastiana Vukosavića. Ovim koncertom ujedno je obilježena i 100-ta godišnjica rođenja pjesnika Maka Dizdara.

Mak Grgić je rođen u Ljubljani, a gitaru je studirao u Zagrebu u klasi profesora Ante Čaglja na glazbenom učilištu Elly Bašić i diplomirao u klasi profesora Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost (Universität fur Musik und darstellende Kunst) u Beču (Austrija). Nedavno je dovršio doktorski studij na sveučilištu USC Thornton School of Music Los Angeles pod vodstvom Williama Kanengisera i Scotta Tennanta iz gitarističkog kvarteta Los Angeles Guitar Quartet. Trenutačno je profesor na Sveučilištu Mount St. Mary u Los Angelesu i umjetnički direktor manifestacije Zagreb Guitar Festival.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana