Grad

DUBROVAČKA BISKUPIJA Otkazane krizme, odluka o prvoj pričesti na župnicima

DUBROVAČKA BISKUPIJA Otkazane krizme, odluka o prvoj pričesti na župnicima

U pismu svećenicima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić dao je upute za slavlja u Velikom tjednu i Vazmenom trodnevlju u sasvim posebnim okolnostima izazvanim bolešću COVID-19. Među ostalim u pismu je priopćena odluka ‘da se u ovoj pastoralnoj godini otkazuju sve predviđene krizme i u svim terminima’. Odluka je donesena nakon razgovora sa splitskim metropolitom nadbiskupom Marinom Barišićem, s obzirom na to da Dubrovačka biskupija pripada Splitskoj metropoliji.

Što se tiče prvopričesničkih slavlja odluka o njihovom otkazivanju ili eventualnoj odgodi se prepušta župnicima da oni to naprave u dogovoru s pastoralnim vijećima i roditeljima, objavljeno je na stranici Dubrovačke biskupije.

-Otkazivanje ili odgoda krizmi i propričesničkih slavlja nas još više potiče da tražimo načine kako i dalje ostati povezani s pripravnicima i njihovim roditeljima, ali i s drugim vjernicima. Potičem vas na kreativnost pohvaljujući one koji je već pokazuju, a i dijele s drugima – stoji u pismu dubrovačkog biskupa svećenicima.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović