Natrag
23.5.2018 01:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubravka Šeparović Mušović nastupa ovog ponedjeljka u Orebiću

20.8.2017 @ 8:43 Dulist Kultura

Podijelite:

U okviru programa Dani kulture Orebić 2017, Matica hrvatska Orebić poziva vas na koncert klasične glazbe na kojem će nastupiti prvakinja zagrebačke opere HNK, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović u pratnji klavijaturistice Darjane Blaće Šojat.

Koncert će se održati u ponedjeljak 21. kolovoza, u 20 sati u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću. Ovaj glazbeni događaj ostvaren je u suradnji s umjetničkom agencijom Sandre Milankov, te uz financijsku potporu Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

Dubravka Šeparović Mušović je rođena u Dubrovniku. U Zagrebu je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 1993., te na Muzičkoj akademiji 1998. godine u klasi profesorice Snježane Bujanović-Stanislav. Magistrirala je 2002. Usavršavala se kod Ruže Pospiš Baldani, Eve Blahove i Carol Byers. Solistica Opere HNK u Zagrebu je od 2001. godine, a 2007. godine postala je prvakinja opere. Odlikovana je redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za posebna dostignuća u Hrvatskoj.

Darjana Blaće Šojat diplomirana je dirigentica čija je osnovna djelatnost operna korepeticija. Bila je dugogodišnji korepetitor Opere HNK u Zagrebu i s opernim je solistima ostvarila veliki broj koncerata. Ravnala je opernim predstavama i baletima diljem Hrvatske. Usavršavala se u Beču i Zagrebu. Bavi se i vođenjem crkvenih zborova.

Program

J. Gotovac : Pjesme čežnuća
-Mornareva ljubav
-Žalba na zemlju
-S dragim u svijet
Granados : 3 odabrane pjesme Callejeo,
Amory you odio
El tra LA LA el punteado
Gershwin : 3 odabrane pjesme
The man I love
Love walked in
Summertime
Gluck: arija Orfeja iz opere ‘Orfeja i Euridica’
Bizet: Habanera, arija Carmen iz opere ‘Carmen’
Saint – Saëns : Mon coeur s’ouvre a ta void, arija Dalila iz opere ‘Samson i Dalila’
Verdi : arija Eboli iz opere ‘Don Carlo’, Nel Giardino del bello
Gotovac: ‘Oda zemlji’, arija iz opere Mile Gojsalića

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana