Natrag
19.12.2018 01:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

DSO završio turneju sjevernom Italijom

16.12.2015 @ 20:09 Dulist Kultura
12;12

Podijelite:

Sinoćnjim koncertom u mjestu Lugo Dubrovački simfonijski orkestar uspješno je završio svoju talijansku turneju započetu 7. prosinca.

Od 7. do 15. prosinca orkestar je svakodnevno održavao koncerte u drugom talijanskom gradu. Počevši koncertom u Teatru Gustavo Modena u Palmanovi, DSO je nastavio turneju nastupima u prepunom Teatru Sociale u Sondriju, zatim u Teatru Coccia u Novari i Teatru Civico u Vercelliju. Tijekom vikenda DSO održao je koncerte u crkvama San Francesco u Terniju i Sant’Agostino u Ceseni. U ponedjeljak 14. prosinca DSO je nastupio u Teatru Comunale „A. Masini“ u Faenzi, a svoju talijansku turneju orkestar je zaključio u utorak, koncertom u Teatru Rossini u mjestu Lugo.

Na ovoj turneji kroz koju je orkestar vodio talijanski dirigent Nicola Giuliani, DSO imao je priliku surađivati s uspješnim i kvalitetnim umjetnicima. To su, primjerice Tao Fan, prvoklasni kineski dirigent koji se školovao kod poznatog dirigenta i mentora Huang Xiao Tonga na Šangajskom glazbenom konzervatoriju; zatim austrijski dirigent ruskog porijekla Alexei Kornienko, talijanski pijanist Andrea Bacchetti; mladi, nagrađivani francuski pijanist Jonathan Fournel te talijanski violinist, dobitnik prestiže nagrade Paganini – Giovanni Angeleri.

Cilj turneje bio je promovirati Dubrovnik, glazbu i kulturu u gradovima sjeverne Italije, te ostvarivati nove suradnje kojima se Dubrovački simfonijski orkestar nada i u budućnosti. Turneja DSO-a ostvarena je potporom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, ali i uz suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom slijedom potpisanog sporazuma o dugoročnoj suradnji kojom su dvije ustanove utvrdile po potrebi angažirati članove za koncerte u organizaciji druge ustanove.

Turneja sjevernom Italijom u prosincu 2015. godine bila je iznimno uspješna za Dubrovački simfonijski orkestar, a sudeći po posjećenosti koncerata i reakcijama publike, nadamo se da će se ovakva turneja i ponoviti!

Tekst i foto: DSO

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana