Kultura

DSO završio turneju sjevernom Italijom

Sinoćnjim koncertom u mjestu Lugo Dubrovački simfonijski orkestar uspješno je završio svoju talijansku turneju započetu 7. prosinca.

Od 7. do 15. prosinca orkestar je svakodnevno održavao koncerte u drugom talijanskom gradu. Počevši koncertom u Teatru Gustavo Modena u Palmanovi, DSO je nastavio turneju nastupima u prepunom Teatru Sociale u Sondriju, zatim u Teatru Coccia u Novari i Teatru Civico u Vercelliju. Tijekom vikenda DSO održao je koncerte u crkvama San Francesco u Terniju i Sant’Agostino u Ceseni. U ponedjeljak 14. prosinca DSO je nastupio u Teatru Comunale „A. Masini“ u Faenzi, a svoju talijansku turneju orkestar je zaključio u utorak, koncertom u Teatru Rossini u mjestu Lugo.

Na ovoj turneji kroz koju je orkestar vodio talijanski dirigent Nicola Giuliani, DSO imao je priliku surađivati s uspješnim i kvalitetnim umjetnicima. To su, primjerice Tao Fan, prvoklasni kineski dirigent koji se školovao kod poznatog dirigenta i mentora Huang Xiao Tonga na Šangajskom glazbenom konzervatoriju; zatim austrijski dirigent ruskog porijekla Alexei Kornienko, talijanski pijanist Andrea Bacchetti; mladi, nagrađivani francuski pijanist Jonathan Fournel te talijanski violinist, dobitnik prestiže nagrade Paganini – Giovanni Angeleri.

Cilj turneje bio je promovirati Dubrovnik, glazbu i kulturu u gradovima sjeverne Italije, te ostvarivati nove suradnje kojima se Dubrovački simfonijski orkestar nada i u budućnosti. Turneja DSO-a ostvarena je potporom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, ali i uz suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom slijedom potpisanog sporazuma o dugoročnoj suradnji kojom su dvije ustanove utvrdile po potrebi angažirati članove za koncerte u organizaciji druge ustanove.

Turneja sjevernom Italijom u prosincu 2015. godine bila je iznimno uspješna za Dubrovački simfonijski orkestar, a sudeći po posjećenosti koncerata i reakcijama publike, nadamo se da će se ovakva turneja i ponoviti!

Tekst i foto: DSO

Pročitajte još

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

SRPSKI AKADEMIK PORUČIO HRVATIMA ‘Pomirljivi smo. Držić i Vojnović dio su zajedničke baštine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija