Aktualno

Državna revizija ‘pročešljala’ studentske centre, dubrovački ‘čist k’o suza’

Državna revizija 'pročešljala' studentske centre, dubrovački 'čist k'o suza'

Studentski centri hrvatskih sveučilišta čije je poslovanje pročešljala Državna revizija, na godišnjoj razini po različitim osnovama ostvaruju oko 470 milijuna kuna prihoda, a iz usporedbe s prethodnim godinama vidljiv je trend smanjenja prihoda, piše Poslovni.hr.

Što je tomu najviše pridonijelo, revizori se nisu bavili, već su utvrđivali ispravnost poslovanja u 2017. i 2018. A od 12 analiziranih studentskih centara samo su tri od revizora dobili apsolutno bezuvjetno mišljenje – dubrovački, karlovački i varaždinski, a jednako toliko ih je dobilo uvjetno mišljenje i za financijska izvješća i usklađenost poslovanja, a to su SC u Zagrebu, Splitu i Požegi. Ostali su centri – u Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Šibeniku, te Studentski katolički centar Split dobili i pozitivnu i negativnu ocjenu. Ukupno, revizori su najveći broj nepravilnosti i propusta utvrdili u računovodstvenom poslovanju.

O reviziji se očitovao i ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica na svome Facebook profilu.

-Zadovoljstvo je kada pošten i odgovoran rad potvrdi vrhovna revizijska institucija. Nalaz Državne revizije Studentskog centra Dubrovnik: bezuvjetno mišljenje – istaknuo je Potrebica.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist