Kultura

DRUŠTVO DUBROVAČKIH PISACA Nova knjiga Maria Kopića, ‘Tama u zjenici sunca’

Kao prvo ovogodišnje izdanje Dubrovačkog društva pisaca upravo je objavljena nova knjiga dubrovačkog filozofa Maria Kopića pod naslovom Tama u zjenici sunca.

Pod tim je naslovom autor sabrao oglede i rasprave koje je, raznim povodima i u različitim situacijama, pisao i objavljivao, uglavnom u inozemstvu, tijekom posljednjih nekoliko godina.

Tekstovi koji su se našli u ovoj Kopićevoj knjizi plod su osobitog misaonog iskustva autora i proistekli su iz osebujne filozofske egzistencije. Tu leži razlog koji ih drži na okupu i jamči njihovu međusobnu pripadnost. Misaono iskustvo o kojem je riječ jest iskustvo krize europskog duha, dok filozofska egzistencija autora počiva na radikalnoj svijesti o smrtnosti i konačnosti čovjeka i njegova svijeta.

Nastali iz suočavanja s izazovima i iskušenjima našeg vremena, suočavanja koje često prelazi u otvoreni oblik sučeljavanja, tekstovi iz najnovije knjige filozofa Maria Kopića ne kreću se po njegovoj površini, nego zahvaćaju u njegovu dubinu. Tako Kopić u 32 ogleda raspravlja o fundamentalnim problemima etike, religije, politike, društva, umjetnosti, prava, odgoja, znanosti. Ogledima su pridodana i tri razgovora s autorom, koja na popularniji način osvjetljuju njegova polazišta. Svi tekstovi pritom pobuđuju i osnažuju svijest o životnim pitanjima filozofije danas, o njezinom mjestu i opstanku u današnjem svijetu.

Najnovija knjiga Maria Kopića Tama u zjenici sunca zacijelo će i u Dubrovniku pronaći svoje znatiželjne čitatelje, spremne osluhnuti ritam i puls vremena i nadnijeti se na goruća i uznemirujuća pitanja vremena u kojem nam je dano živjeti.

bnj

Pročitajte još

Negromant je probudio Grad. Otvorene su 71. Igre!

Dulist

REDATELJICA MARINA PEJNOVIĆ Negromant će probuditi Grad!

Iva Dedo

ODRŽANA SJEDNICA FESTIVALSKOG VIJEĆA Ruždjak Podolski: Kreativni impuls je važniji od senzacija!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija