Kultura

DRUŠTVO DUBROVAČKIH PISACA Nova knjiga Maria Kopića, ‘Tama u zjenici sunca’

Kao prvo ovogodišnje izdanje Dubrovačkog društva pisaca upravo je objavljena nova knjiga dubrovačkog filozofa Maria Kopića pod naslovom Tama u zjenici sunca.

Pod tim je naslovom autor sabrao oglede i rasprave koje je, raznim povodima i u različitim situacijama, pisao i objavljivao, uglavnom u inozemstvu, tijekom posljednjih nekoliko godina.

Tekstovi koji su se našli u ovoj Kopićevoj knjizi plod su osobitog misaonog iskustva autora i proistekli su iz osebujne filozofske egzistencije. Tu leži razlog koji ih drži na okupu i jamči njihovu međusobnu pripadnost. Misaono iskustvo o kojem je riječ jest iskustvo krize europskog duha, dok filozofska egzistencija autora počiva na radikalnoj svijesti o smrtnosti i konačnosti čovjeka i njegova svijeta.

Nastali iz suočavanja s izazovima i iskušenjima našeg vremena, suočavanja koje često prelazi u otvoreni oblik sučeljavanja, tekstovi iz najnovije knjige filozofa Maria Kopića ne kreću se po njegovoj površini, nego zahvaćaju u njegovu dubinu. Tako Kopić u 32 ogleda raspravlja o fundamentalnim problemima etike, religije, politike, društva, umjetnosti, prava, odgoja, znanosti. Ogledima su pridodana i tri razgovora s autorom, koja na popularniji način osvjetljuju njegova polazišta. Svi tekstovi pritom pobuđuju i osnažuju svijest o životnim pitanjima filozofije danas, o njezinom mjestu i opstanku u današnjem svijetu.

Najnovija knjiga Maria Kopića Tama u zjenici sunca zacijelo će i u Dubrovniku pronaći svoje znatiželjne čitatelje, spremne osluhnuti ritam i puls vremena i nadnijeti se na goruća i uznemirujuća pitanja vremena u kojem nam je dano živjeti.

bnj

Pročitajte još

‘Leda’ i ‘Žena bomba’ u teatru!

Dulist

U điru sa znamenitim pomoracima i trgovcima Šipana

Dulist

U Sponzi izložba o dubrovačkim kupalištima prije ll svjetskog rata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija