Natrag
25.6.2018 13:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Muzeji predstavljaju aplikaciju fortepijana iz Dvora

23.9.2017 @ 10:19 Dulist Kultura
2;2

Podijelite:

U sklopu dugogodišnjeg zajedničkog projekta „Druga strana povijesti“, Dubrovački muzeji i udruga Sve ostalo je glazba izradili su multimedijalnu prezentaciju fortepijana iz Kneževa dvora, graditelja Antona Waltera, koja će biti predstavljena večeras u 19.30 sati.

Uz povijesni pregled instrumenta, aplikacija omogućava i reprodukciju video snimaka glazbenih izvedbi na ovom, u svjetskim razmjerima raritetnom glazbalu. Multimedijalna prezentacija će se projicirati putem tableta koji će biti trajno postavljen uz fortepijano, a namijenjena je svim posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja u Kneževom dvoru. Riječ je o prvom muzejskom predmetu u Dubrovačkim muzejima prezentiranom na takav način.

Multimedijalnu prezentaciju fortepijana će u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora predstaviti voditeljica Kulturno-povijesnog muzeja dr. sc. Vedrana Gjukić-Bender, voditeljica projekta Ivana Jelača, te Ervin Šilić, direktor tvrtke Novena koja je tehnički izradila aplikaciju.

Nakon formalnog dijela prezentacije, program se nastavlja koncertom gdje će, uz pijanisticu Ivanu Jelaču, kao gost nastupiti austrijski umjetnik, bariton Georg Lehner. Program koncerta konceptualno povezuje Dubrovnik i Beč, a u nastojanju oživljavanja prošlosti, istaknut će se kontinuitet u održavanju kulturnih veza između Hrvatske i Austrije i to u sklopu Godine kulture Austrija-Hrvatska 2017. Suorganizatori koncerta su Austrijski kulturni forum Zagreb i Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana