DuList IN

Drama “Zbogom kraljice” večeras u Slavici

Drama "Zbogom kraljice" večeras u Slavici

U suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, francuska povijesno-ljubavna drama redatelja Benoîta Jacquota „Zbogom kraljice“ bit će prikazana večeras,

28. srpnja u 21:30 sati u Ljetnom kinu Slavica.

Benoît Jacquot redatelj je koji se dugometražnim filmom bavi od 1976. godine, a u njegovoj filmografiji nalazi se oko četrdesetak naslova. Neki od najpoznatijih Jacquotovih filmova prikazivani su na festivalima u Veneciji i Berlinu, a upravo je „Zbogom kraljice“ premijernim prikazivanjem otvorio ovogodišnji Berlinale.

Film kombinira glamur francuskog dvora i političku angažiranost. Smješten uoči Francuske revolucije, u 1789. godinu, priča slijedi život stanovnika Versaillesa – kralja Luja XVI. kojeg tumači Xavier Beauvois i kraljice Marije Antoanete, u čijoj ulozi se nalazi slavna Diane Kruger, dvorske aristokracije i njihovih sluga. Nesvjesni nemira u Parizu, žive neometanim i raskošnim životom. U trenutku pada Bastille, kraljevsku obitelj svi napuštaju, no uz kraljicu ipak ostaje vjerna služavka Sidonie Laborde, koju glumi mlada Léa Seydoux. U ostalim ulogama su Virginie Ledoyen, Xavier Beauvois, Noémie Lvovsky, Michel Robin i Julie-Marie Parmentier. Scenarij je Jacqouit napravio u suradnji s Gillesom Taurandom prema romanu Chantal Thomas, dok je glazba djelo poznatog francuskog skladatelja Bruna Coulaisa.

Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kn.
 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist