Natrag
23.2.2019 14:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Drama “Zbogom kraljice” večeras u Slavici

28.7.2012 @ 10:45 Ana Prohaska dulist IN

Podijelite:

U suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, francuska povijesno-ljubavna drama redatelja Benoîta Jacquota „Zbogom kraljice“ bit će prikazana večeras,

28. srpnja u 21:30 sati u Ljetnom kinu Slavica.

Benoît Jacquot redatelj je koji se dugometražnim filmom bavi od 1976. godine, a u njegovoj filmografiji nalazi se oko četrdesetak naslova. Neki od najpoznatijih Jacquotovih filmova prikazivani su na festivalima u Veneciji i Berlinu, a upravo je „Zbogom kraljice“ premijernim prikazivanjem otvorio ovogodišnji Berlinale.

Film kombinira glamur francuskog dvora i političku angažiranost. Smješten uoči Francuske revolucije, u 1789. godinu, priča slijedi život stanovnika Versaillesa – kralja Luja XVI. kojeg tumači Xavier Beauvois i kraljice Marije Antoanete, u čijoj ulozi se nalazi slavna Diane Kruger, dvorske aristokracije i njihovih sluga. Nesvjesni nemira u Parizu, žive neometanim i raskošnim životom. U trenutku pada Bastille, kraljevsku obitelj svi napuštaju, no uz kraljicu ipak ostaje vjerna služavka Sidonie Laborde, koju glumi mlada Léa Seydoux. U ostalim ulogama su Virginie Ledoyen, Xavier Beauvois, Noémie Lvovsky, Michel Robin i Julie-Marie Parmentier. Scenarij je Jacqouit napravio u suradnji s Gillesom Taurandom prema romanu Chantal Thomas, dok je glazba djelo poznatog francuskog skladatelja Bruna Coulaisa.

Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kn.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana