DuList IN

Drage mame, sretan vam Majčin dan!

Drage mame, sretan vam Majčin dan!

U nedjelju, 12. svibnja obilježavamo Majčin dan, blagdan u čast majki i majčinstva. Tim povodom donosimo vam tekst naše sugrađanke Majde Miloglav.

‘Iako majke zaslužuju svakodnevno divljenje, danas je službeno vaš dan, pa ovaj tekst posvećujem svojoj majci Ljiljani Kapelari-Miloglav, kao i svim majkama Dubrovnika, Hrvatske i svijeta, jer majka je uvijek majka.

Bio je to rutinski let zrakoplovom kojim sam iz Zagreba putovala na praznike svome rodnom domu u Dubrovnik. Monotoni glas stjuardese te pregršt informacija koje se dobivaju na letu… Divan sunčani dan, fascinantan pogled i odbljesak sunca s krila zrakoplova. Misli se množe…Daleko me nosi ova ptica srebrnih krila… Ali opet se vraćam na početak, kao i uvijek po tko zna po koji put, nekome tko me željno očekuje. Iako si trenutno daleko, dio si moje svakodnevice, misli i mojih snova; kroz sate, tjedne, godine… Tvoja iskrena i neizmjerna, uvijek bezuvjetna ljubav bila je i ostala poticaj mom životu i radu. Bila si, ali i ostala žena vrijedna mog divljenja, dok me tvoja hrabrost nikada nije ostavila ravnodušnom, jer u tebe, barem ja, nikad sumnjala nisam. Ponekad za svoj trud, strpljenje i žrtvu nisi adekvatno nagrađivana, ali si bila i ostala uvijek moralni pobjednik, snažnog duha, ponosa i čvrsta kao stijena što prkosi olujnom moru, spremna za nove izazove, žena koja se ne predaje i dalje uspješno savladava svakodnevne prepreke. Često si mi znala reći da se sve može ako se jako želi. I nerijetko si mi govorila ‘Majda, ja za tebe živim!’. U silnim životnim olujama i nedaćama, kad sam mislila da sam dotaknula samo dno, bila si tu, pokraj mene i tvoj pogled na mene bio mi je najsnažniji lijek. Jer ti si bila i ostala moja kraljica… i sada i u vječnosti!

Iz razmišljanja me prene jak glas zvučnika ‘Zrakoplov na relaciji Zagreb – Dubrovnik priprema se za slijetanje. Cijenjeni putnici vežite svoje pojaseve’. Draga moja majko, uskoro ću te vidjeti i zagrliti. Ti si uvijek kao pojas koji me čvrsto drži na mom životnom putu. Hvala draga Ljiljana tebi i svim majkama i čestitam vam vaš dan!’, piše Majda Miloglav.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist