Grad

DR. SARAGA IZ KBC SPLIT “Romano više nije u Intenzivnoj, sjajno se oporavlja, nadamo se najboljem!”

Trenutna situacija je dobra. Dijete više nije na aparatima i jako se dobro oporavlja. Više nije na Jedinici intenzivnog liječenja i prebačeno je na naš Neurološki odsjek, gdje će se idućih dana obavljati daljnje neurološke obrade – izjavio je danas za DuList prof. dr. sc. Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split.

– Danas je dijete u vrlo dobrom stanju u odnosu na stanje u kojem je došlo u Split. U OB Dubrovnik su djetetu odmah pomogli, intubirali ga, prodisavali, pomogli da diše jer niti je samostalno disao niti je imao srčanu akciju. U nas je tretman nastavljen i uspostavljen kako treba. Ide sve bolje i bolje i nadamo se najboljem – kazao je dr. Saraga.

Na naš upit hoće li desetminutno kritično stanje (klinička smrt i zastoj disanja) ostaviti posljedice na Romanovo zdravlje dr. Saraga je odgovorio:

– Ovog trenutka je to teško reći. Vrijeme će pokazati, jer djeca su čudo. Ovog trenutka se sve odvija puno bolje nego se možda mislilo. I hvala Bogu, neka tako i ostane. Pa će se onda vidjeti ima li kakvih oštećenja. Jer jedino je što se vidi metodama slikovnog prikaza, a drugo su izgleda i ponašanje djeteta. Nadamo se da će biti dobro – rekao je za DuList dr. Saraga.

Pročitajte još

SMART PARKING Sanitat postavlja pokazivače slobodnih mjesta na parkinzima

Dulist

Preko kamera pratite uživo stanje na gradskim prometnicama!

Dulist

Saniran asfaltni zastor u Ulici od Gaja

Dulist