Grad

DR. SARAGA IZ KBC SPLIT “Romano više nije u Intenzivnoj, sjajno se oporavlja, nadamo se najboljem!”

Trenutna situacija je dobra. Dijete više nije na aparatima i jako se dobro oporavlja. Više nije na Jedinici intenzivnog liječenja i prebačeno je na naš Neurološki odsjek, gdje će se idućih dana obavljati daljnje neurološke obrade – izjavio je danas za DuList prof. dr. sc. Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split.

– Danas je dijete u vrlo dobrom stanju u odnosu na stanje u kojem je došlo u Split. U OB Dubrovnik su djetetu odmah pomogli, intubirali ga, prodisavali, pomogli da diše jer niti je samostalno disao niti je imao srčanu akciju. U nas je tretman nastavljen i uspostavljen kako treba. Ide sve bolje i bolje i nadamo se najboljem – kazao je dr. Saraga.

Na naš upit hoće li desetminutno kritično stanje (klinička smrt i zastoj disanja) ostaviti posljedice na Romanovo zdravlje dr. Saraga je odgovorio:

– Ovog trenutka je to teško reći. Vrijeme će pokazati, jer djeca su čudo. Ovog trenutka se sve odvija puno bolje nego se možda mislilo. I hvala Bogu, neka tako i ostane. Pa će se onda vidjeti ima li kakvih oštećenja. Jer jedino je što se vidi metodama slikovnog prikaza, a drugo su izgleda i ponašanje djeteta. Nadamo se da će biti dobro – rekao je za DuList dr. Saraga.

Pročitajte još

IMPRESIVNA FOTOGRAFIJA Storm Chaser Boris Bašić ‘uhitio’ munju kako ‘udara’ u Lokrum

Dulist

VIDEO/Zbog obilne kiše poplavio i novi parking u Mokošici

Dulist

PALO PREKO 60 LITARA KIŠE Na Stradunu voda do koljena, dva mladića su i zaplivala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija