GradKoronavirus u Hrvatskoj

DR. ĐURIČIĆ ZA DULIST Par iz Korčule na promatranju, trenutno nema nikakvih simptoma koronavirusa

DR. ĐURIČIĆ ZA DULIST Par iz Korčule na promatranju, trenutno nema nikakvih simptoma koronavirusa

Bračni par s Korčule koji se prije dvadesetak dana vratio iz Kine ima respiratorne simptome radi kojih će navodno biti izolirani u dubrovačkoj bolnici, prenose nacionalni mediji, a informaciju je DuList provjerio iz prve ruke – više o slučaju rekao nam je dr. Stjepan Đuričić, voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice.

– Za sada imamo informacije da je u tijeku epidemiološki izvid medicinskih parametara za dolazak bračnog para s Korčule u OB Dubrovnik, a odluka je na epidemiolozima. Suprug je već proveo neko vrijeme u karanteni na brodu s obzirom da je pomorac. Oni nisu još u Dubrovniku i pitanje je hoće li uopće doći. Stanje bračnog para je takvo da za sada ne zahtijeva nikakvo medicinsko liječenje. Trenutno ljudi zbrajaju i oduzimaju vrijeme inkubacije koje je suprug proveo na brodu. Ne radi se o bračnom paru koji je putovao u Kinu, već je suprug doputovao brodom iz zemalja Dalekog Istoka, dok je supruga bila kod kuće na Korčuli. Njihovo opće stanje je dobro, oni nemaju nikakve simptome i nisu se uputili još prema bolnici – dr. Đuričić ispravio je dijelom netočne navode nacionalnih medija.

Ukoliko se situacija izmijeni, u OB spremno čekaju – uzet će im uzorke briseva na koronavirus, te ih poslati na analizu u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Tamo su pak djelatnici prolazili tečaj korištenja zaštitne opreme.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović