Natrag
19.2.2019 16:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

DORH odgodio dražbu za Belvedere!

28.5.2013 @ 13:19 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Hotel Belvedere čini se neće tako lako pronaći novog vlasnika.

Naime, javna dražba koja je trebala biti održana jutros na Trgovačkom sudu u Dubrovniku ponovno je odgođena. Tu informaciju nam je potvrdila nadležna javna bilježnica Jožica Matko-Ruždjak, a i stečajna upraviteljica Ivana Sušić.

-Razlog odgađanja dražbe je činjeniaca da je Državno odvjetništvo dalo podnesak da se ne može prodavati čestica koja je dio pomorskog dobra – rekla nam je Sušić, te dodala kako će se na slijedećoj dražbi prodavati čestica bez tog segmenta.

-Ja ne vidim razloga zašto se i sada nije moglo prodati, Ja sam izvadila potvrdu ureda za pomorstvo gdje piše što je zacrtano. Taj nacrt treba ići Vladi na odluku hoće li to biti pomorsko dobro – kaže Sušić.

Nova dražba za razrušeni kompleks i pripadajuće zemljište vrijedno gotovo 130 milijuna kuna još nije zakazana, a stečaj je krajem 2010. godine pokrenula INA kao jedan od vlasnika. Iako su se već tada kao kupci spominjali čak i neki hotelski lanci, Belvedere će novog vlasnika pričekati još neko vrijeme.

 

 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana