Crna kronika

DORH O NESREĆI U ROŽATU Pokrenuta istraga protiv 22-godišnjeg vozača

DORH O NESREĆI U ROŽATU Pokrenuta istraga protiv 22-godišnjeg vozača

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku u srijedu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog izazivanja prometne nesreće.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. lipnja 2019. oko 23.50 sati, upravljao osobnim vozilom iz smjera Komolca u smjeru Mokošice i u Rožatu krećući se desnom kolničkom trakom nerazvrstane ceste, kao mladi vozač pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola od najmanje 0,45 g/kg) s umanjenim vozačkim sposobnostima, nije prilagodio brzinu kretanja vozila desnom zavoju ceste u naselju i noćnim uvjetima vožnje.

Osnovano se sumnja da je počeo preko pune razdjelne uzdužne crte pretjecati vozilo koje se kretalo ispred njega pristajući da takvom vožnjom i u takvom stanju ugrozi sigurnost ostalih sudionika u prometu, uslijed čega je na kolničkoj traci namijenjenoj kretanju vozila iz suprotnog smjera prednjom desnom stranom vozila udario u pješaka (austrijski državljanin) koji je na opisanom dijelu ceste prelazio kolnik krećući se s desna na lijevo gledajući iz smjera kretanja vozila. Pješak je tom prigodom zadobio tjelesne ozljede od kojih je preminuo u Općoj bolnici Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist