Natrag
25.3.2019 14:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

DORH nije utvrdio elemente kaznenog djela u obnovi Lazareta

21.6.2018 @ 9:35 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku dovršilo je provođenje izvida okolnosti pod kojima su ugovoreni i izvršeni radovi na rekonstrukciji objekta ‘Lazareti’ u Dubrovniku, iniciranih Zaključkom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika od 22. veljače 2016. i izraženoj sumnji u zakonitost postupanja.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, iz rezultata izvida nije se došlo do podataka da bi postojala osnovana sumnja da je u postupanju sudionika rekonstrukcije objekta ‘Lazareti’ počinjeno kazneno djelo za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti.

-Okolnosti izmjena ugovornih odnosa u svezi rekonstrukcije utvrđeni su opravdanim prema izjavama sudionika gradnje te pribavljenom dokumentacijom, a okolnost potrebe izvođenja, količine i vrijednosti stvarno izvedenih radova vještačenjem (stručnim mišljenjem) ovlaštenih osobama Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Posebno u odnosu na navedeno stručno mišljenje Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iz svibnja 2018. Godine, stručne osobe zaključuju da su, prema odredbama Ugovora Rekonstrukcije i adaptacije građevine ‘Lazareti’ u Dubrovniku od 29. kolovoza 2012., s dodatkom od 22. srpnja 2015. i Ugovora–Rekonstrukcija kompleksa ‘Lazareti’ u Dubrovniku–Dovršetak radova od 14. rujna 2015. svi radovi izvedeni, da postoje tek neznačajna odstupanja u odnosu na podatke iz građevinske knjige, da je izvođenje radova bilo opravdano, kao i iskazane jedinične cijene te da nema preklapanja radova u osnovnom i izmijenjenom ugovornom odnosu.
Slijedom toga, zaključeno je da u postupku ugovaranja i izvođenja radova na rekonstrukciji objekta ‘Lazareti’ nije nastupila šteta za sudionike gradnje, niti je postupanje bilo pod okolnostima činjenja nekog kaznenog djela za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti – navodi se u priopćenju DORH-a.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana