Natrag
26.4.2019 11:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Donosimo detalje programa ravnatelja UGD-a Tonka Smokvine

21.3.2019 @ 20:15 Iva Dedo Kultura

Podijelite:

Prema priloženom Programu aktivnosti Umjetničke galerije Dubrovnik za razdoblje od 2019. do 2022. godine može se iščitati kako Smokvina nasljeduje ‘modus operandi’ svog prethod­nika Marina Ivanovića pa je tako apo­strofirana suradnja s međunarodnim institucijama i prominentnim pojedin­cima s polja umjetnosti, a s ciljem pozi­cioniranja Galerije na kulturnoj karti ovog dijela Europe.

Jedan od takvih projekata osmišljavanje je dubrovač­kog paviljona na Venecijanskom bije­nalu gdje će se Dubrovnik po prvi puta autonomno predstaviti 9. svibnja 2019. s autorima Izvorom Pende, Marijanom Vukić Pende i Slavenom Toljom. ­

Kao nužnost u Programu naglašen je angažman vanjskih suradnika – povje­sničara umjetnosti, kustosa, dizajnera, pedagoga i muzeologa, a u svrhu rada na stalnom postavu kojem nedostaje interaktivnosti i kontekstualizacije. Planirano je i obogaćivanje fundusa umjetnina jer je uvidom u postojeće stanje zaključeno kako postoje zna­čajne praznine u zastupljenosti umjet­nika s druge polovice 20. te početka 21. stoljeća. Vrlo važno stoga je izraditi plan nabavke radova kako bi zbirka Galerije uhvatila korak sa sličnim muzejskim ustanovama u Hrvatskoj.

Što pak novi ravnatelj misli napraviti sa stalnim postavom Galerije Dulčić Masle Pulitika pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Iva Dedo


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana