Aktualno

Dončić: Autocesta tek kad naraste broj vozila!

U posljednje vrijeme aktualizirano je pitanje davanje u koncesiju dionica autocesta u Hrvatskoj, no gotovo da se i ne govori što je s projektom povezivanja Hrvatske s krajnjim jugom zemlje, Dubrovnikom.

U početku se govorilo o autocesti Zagreb-Dubrovnik, no danas Dubrovnik nema priključak na brzu cestu, ne zna se što će biti s projektom Pelješkog mosta, a zadnja postaja autoceste nalazi se u dalekom Vrgorcu, piše index.hr
Kako sada stvari stoje čini se od projekta autoceste prema Dubrovniku nema ništa, dok će povezivanje brzom cestom ovisiti o volji Europske unije i njihovom novcu. Naime, u razgovoru za Index ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da je Hrvatska po broju kilometara izgrađenih autocesta "preizgrađena" kao i da su, projekti gradnje novih dionica zaustavljeni i to ponajviše iz razloga jer su rađeni ne samo bez financijskog pokrića, nego i bez pokrića prosječnog dnevnog prometa na tim područjima.
"Što se tiče prometnice prema Dubrovniku aplicirat će se prema EU fondovima za gradnju brze ceste, a kad prosječni dnevni godišnji promet naraste na razinu 15 tisuća vozila, što i jest opravdanje za gradnju autocesta (trenutno je na razini oko dvije tisuće vozila) – moći će se ući u projekt gradnje autocesta)", kaže ministar Hajdaš Dončić u pismenom odgovoru za Index.
 

Pročitajte još

UGAŠEN POŽAR POVIŠE ZATONA Na terenu dežura 20 vatrogasaca

Dulist

NJIMA MINISTARSKE PLAĆE Vatrogasci i piloti kanadera su pravi heroji. Oni vole svoju zemlju

Dulist

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija