Natrag
18.2.2019 01:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

DONACIJA STUDENATA RIT-a Prikupili 13500 kuna za Marijana Ogrestu Ogija!

10.12.2015 @ 17:11 Dulist Grad
4;4

Podijelite:

RIT Croatia studenti nastavljaju na poseban način obilježavati blagdansko razdoblje organiziranjem tradicionalne dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluju svi zaposlenici RIT Croatia i svi studenti.

Svake godine studentsko vijeće unaprijed bira primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te ju potom i organizira. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti.

Ove su godine studenti u Dubrovniku prikupili 13.500 kuna za Marijana Ogrestu iz Cavtata. Marijan je teško nastradao u prometnoj nesreći 2010. godine te su mu potrebna sredstva i pomoć za rehabilitaciju. Dubrovačkoj aukciji nazočili su Dragana i Damir Ogresta, Marijanovi roditelji, koji su se rado odazvali pozivu studenata te im se obratili sa par riječi zahvale.

– Što reći, dirnut sam činjenicom da su se studenti dubrovačkog kampusa RIT Croatia sjetili Marijana s kojim nemaju nikakav direktni odnos. Ovom gestom još jednom su pokazali brigu za pojedince u zajednici te se ja u Marijanovo ime i u ime cijele obitelji od srca zahvaljujem. Teško je naći riječi u ovakvim trenucima, teško je opisati ovaj osjećaj. Hvala još jednom na svemu i hvala što ste nas svojom pozitivnom energijom vratili u mlade dane – izjavio je gospodin Damir Ogresta.

Studenti kampusa u Zagrebu su pak odlučili pomoći udruzi Down Zagreb koja pomaže djeci sa Down sindromom. Ovogodišnjom aukcijom prikupilo se 10.500 kuna koje će udruga koristiti za terapije u bazenu za bebe s Down sindromom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana