Natrag
24.3.2019 01:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Don Ivica trajno razriješen službe župnog upravitelja

22.5.2012 @ 11:23 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodilo u župi Banići.

Obitelji pokojnika, kao i cijeloj župnoj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut – napisao je u svom priopćenju u svezi s tragičnim događajem u Banićima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, te nadalje piše:

– Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojega sam trajno razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac te mu do daljnjega, u skladu s kanonskim propisima, zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda. Pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mi se pridruže u toj molitvi. Ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke za našu mjesnu Crkvu.

Istovremeno, izražavam iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom – zaključio je na kraju priopćenja mons. Mate Uzinić.

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana