Aktualno

Don Ante Pavlović u srijedu u Dubrovniku

Don Ante Pavlović u srijedu u Dubrovniku

Zavičajna udruga Neum organizira vrlo zanimljivo i aktualno predavanje dr. don Ante Pavlovića na temu 'Vrijednosti i uloga obitelji u hrvatskom društvu i Crkvi' u srijedu, 17. travnja u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II, u samostanu Svete Klare.

Dr. don Ante Pavlović profesor je na Katoličko – bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i Teološko – katehetskom institutu u Mostaru. Od 1989. je član Katehetskog vijeća Hrvatske biskupske konferencije, a od 1998. godine vrši službu Višeg savjetnika Nacionalnog katehetskog ureda  Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu za izdavanje teološko-katehetske literature.
 
Predsjednik je Komisije NKU HBK za izradu vjeronaučnih programa i udžbenika za osnovne i srednje škole, član Povjerenstva Biskupske konferencije BiH za vjerski odgoj u predškolskim ustanovama i vjeronauk u osnovnim i srednjim školama te više povjerenstava Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za područje vjerskoga odgoja i vjeronauka u školama.
 
Član je Akademije za odgojne znanosti Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu, Koordinacije hrvatskih županijskih ministara obrazovanja Federacije BiH, te Vijeća za nastavne planove i programe i udžbeničku politiku pri Zavodu za školstvo Mostar.
 
Promoviran je 1996. godine u doktora humanističkih znanosti iz znanstvenog polja teologije na specijalizacijskoj Katedri za pastoralna i liturgijska pitanja Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist