Zanimljivosti

Doktorirala Marica Šapro-Ficović

Djelatnica Dubrovačkih knjižnica Marica Šapro-Ficović postala je doktor znanosti na Poslijediplomskom studiju informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Uspješno je 18. srpnja obranila doktorsku tezu “Djelovanje knjižnica pod opsadom u ratu. Studija slučaja: Hrvatska 1991/1995”. Kako sama navodi, cilj ovoga rada bio je istražiti djelovanje i život knjižnica, knjižničara i korisnika u nizu gradova pod opsadom u Domovinskom ratu u Hrvatskoj 1991. – 1995.

Istraživanje pored ostalog obuhvaća intervjue s brojnim knjižničarima i korisnicima knjižnica iz deset gradova pod opsadom; prikupljeni su zapisi usmene povijesti o njihovim sjećanjima na događaje, knjižnične usluge i korištenje knjižnica dok su bili pod napadima dulje vrijeme.

Upravo su analize tih razgovora s brojnim primjerima srž njene doktorske teze. Treba spomenuti kako je Marica Šapro Ficović sa svojim doktorskim radom započela još 2006. godine, a kako je sama istaknula veliko je olakšanje što je gotov!

Čestitkama povodom uspješne obrane doktorske dizertacije pridružuje se i redakcija duLista!

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija