Županija

Dokle se stiglo s projektiranjem cavtatske škole i vrtića

Dokle se stiglo s projektiranjem cavtatske škole i vrtića

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Konavle rade na projektnoj dokumentaciji za novi objekt OŠ Cavtat i vrtića.

Do sad izrađenu projektnu dokumentaciju županu Nikoli Dobroslaviću i zamjeniku načelnika Općine Konavle Božu Lasiću predstavili su predstavnici tvrtke Trames. Kako javljaju iz Županije, budući da kapacitet vrtića i škole do sada nije u potpunosti zadovoljavao prostorne i tehničke standarde, Županija i Općina su nakon realizacije svih preduvjeta, odnosno donošenja UPU Cavtat – Zvekovica počele još u 2014. godini s investiranjem u izradu projektne dokumentacije.

Navedni objekt škole bi za više od 500 učenika i učenica Cavtata i zapadnog dijela Konavala osigurao jednosmjensku nastavu. Postojeći sportski objekti (dvorana i igralište) ovim projektom se jedini zadržavaju u prostoru na istom mjestu, dok bi se zgrade škole i vrtića smjestile na preostalom dijelu čestice na način kojim bi se osigurao adekvatniji pristup objektima i bolje korištenje vanjskog prostora.

U 2015. godini nastavlja se izradom glavnog projekta te pripremom do dokumentacije za fondove EU od kojih ćemo tražiti sufinanciranje izgradnje objekta.

Pročitajte još

FOTO Župski osnovnoškolci obišli prostore Općine Župa dubrovačka

Dulist

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist