Crna kronika

Dok ovo čitate netko iz Dubrovnika je zlostavljan!

Gotovo svaki dan na dubrovačkom području jedna osoba je žrtva obiteljskog nasilja.

No, crne brojke uvijek su daleko veće od službene statistike. Prema pisanju portala Sigurnomjesto.hr na jedan prijavljeni slučaj obiteljskog nasilja dolazi 10 neprijavljenih, dok na jedno prijavljeno silovanje dolazi čak 15 do 20 neprijavljenih slučajeva silovanja!
Nedavni brutalni slučaj obiteljskog nasilja u Župi dubrovačkoj potaknuo je pitanje o prisutnosti obiteljskog nasilja na području Dubrovnika

Prednjači verbalno nasilje

Prema službenim podatcima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u proteklih pet godina prijavljena su 1453 različita oblika obiteljskog nasilja. U najvećem broju slučajeva radi se o verbalnom nasilju, a u manjem broju slučajeva o nasilju čija je posljedica lakša tjelesna ozljeda. Vrlo rijetko bilježe se slučajevi, koji za posljedicu imaju tešku tjelesnu ozljedu, naveli su iz Policije. Zabrinjavajući je podatak da se udio recidivista, odnosno osoba koje ponavljaju različite oblike obiteljskog nasilja, kreće se oko 30 posto!

Koliko je točno kaznenih djela prijavljeno te kako se nasilnici/nasilnice procesuiraju, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

SAKRIO JE U RUKSAK Tinejdžer pao s 530 grama marihuane

Dulist

Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj u Komolcu

Dulist

NEMA OZLIJEĐENIH Kod skretanja za Čibaču sudarila se dva vozila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija