Sport

DOIGRAVANJE Košarkaši Dubrovnika poraženi u Zagrebu, u nedjelju igraju na domaćem terenu

DOIGRAVANJE Košarkaši Dubrovnika poraženi u Zagrebu, u nedjelju igraju na domaćem terenu

Košarkaši Dubrave poveli su u polufinalnoj seriji doigravanja za plasman u Premijer ligu. U prvoj utakmici u Zagrebu, Dubrava – Dubrovnik 85 : 79 (30:21, 22:22, 13:19, 20:17). Jedno je sigurno, košarkaši su u srijedu pokazali kako su i jedni i drugi s pravom među četiri najbolje momčadi Prve lige. Vrijedilo je pogledati utakmicu!

-Naši košarkaši nisu dobro otvorili susret, u 4. minuti je bilo 13:4 za Dubravu, a do kraja prve četvrtine obrana je bila poseban problem. Zagrepčane je krenuo šut, a ispod koša je do izražaja došla prednost u visini. Posebno je to koristio centar Šutalo.

Promjenom obrane i prelaskom u zonu, stvari su se pomalo počele mijenjati. Napad od početka dobar, Vodopiji i Dubelju, u nastavku se priključio i Filip Vujičić koji je od 30. do 34. minute postigao 10 poena.

Domaćini nakon vodstva Dubrovnika 4:2, cijelo vrijeme u prednosti, ali šest minuta prije kraja došli smo na -2 (72:70), imali i napad za izjednačenje… Umjesto izjednačenje, uslijedilo je dvije minute bez koša i Dubrava odlazi na 79:70.

U igru nas vraća Petar Dubelj sa šest uzastopnih poena, a nakon skok šuta Čubrića za 81:76, Jure Boban pogađa tricu za 81:79 dvije minute i 44 sekunde prije kraja. Bili su to, nažalost, posljednji poeni KK Dubrovnik na susretu.

Nakon što je u idućem napadu Šimović pogodio težak šut za +4 (83:79), ne koristimo četiri napada za potpuni povratak u susret te Perić sa slobodnih bacanja 30 sekundi prije kraja postavlja konačan rezultat.

KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Stasjuk, Soko, Došen 10, Dubelj 21, Mustapić 4, Vujičić 18, Vodopija 17, Lučić 1, Boban 8, Raguž. Trener: Željko Vreća, pomoćni trener: Darko Kunce.

Polufinalna serija igra se na dvije pobjede, a druga utakmica je u nedjelju u Dubrovniku s početkom u 19 sati! – poručili su iz KK Dubrovnik.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist