Politika

Dogovor o koaliciji s HDZ-om do Svetog Vlaha

Dogovor o koaliciji s HDZ-om do Svetog Vlaha

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević danas je u zgradi Solidarnosti otvorila prostorije stranke.

Otvaranju je prisustvovala i predsjednica Ruža Tomašić.

Prema riječima predsjednika Županijskog vijeća HSP dr. Ante Starčević, Ivana Šimunovića, stranka  ima preko tisuću članova, a imaju u planu otvoriti još nekoliko podružnica uoči lokalnih izbora.

Stranka je na državnoj razini potpisala i  dugoročni sporazum sa HDZ-om za izbore za Europski parlament 2014. godine i izbore za Hrvatski parlament 2015. godine. Kako je tom prigodom istaknuto, cilj im je usuglasiti stavove  sa HDZ-om i za nadolazeće izbore, a konačan dogovor trebao bi biti definiran do Feste sv. Vlaha.

Ruža Tomašić istaknula je kako vladajuća koalicija promovira samo svoje ideologije i ljude, a jedan od primjera je i zdravstveni odgoj.

Tomašić smatra da ovo nije narodna vlada, kako su za sebe govorili prilikom dolaska na vlast.  

Govorila je i o uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru i drugim općinama u kojima srpsko stanovništvo čini jednu trećinu ukupnog stanovništva. HSP dr. Ante Starčević  nije protiv uvođenja dvojezičnosti, ali se protive da se uvede sada. Naime, smatraju kako prvo treba provjeriti koliko Srba doista živi u Vukovaru jer se još uvijek na nekim adresama vodi desetak ljudi koji u Hrvatsku dolaze samo u vrijeme izbora.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist