Županija

Dobroslavić školjkarima najavio dodjelu koncesija

Informativno-edukativna radionica o aktualnom stanju hrvatskog ribarstva i marikulture održana je ove subote u Stonu.

U ovoj prigodi moglo se čuti o poziciji hrvatskih ribara u odnosu na zakonodavstvo EU i primjenu novih mjera, a poseban naglasak stavljen je na aktualne teme u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – školjkarstvo i uporabu tradicionalnih alata u ribarstvu, čije korištenje po odredbama EU dolaze u pitanje.

Na temu ‘EU fondovi i mogućnosti sufinanciranja u ribarstvu’ izlaganje je imala načelnica Sektora za EU fondove u Ministarstvu poljoprivrede Irena Jahutka, koja je pojasnila sadašnje uvjete i mogućnosti sufinanciranja koje ubuduće idu isključivo preko Operativnog programa.

Na radionici su također sudjelovali župan Nikola Dobroslavić te pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura. Župan Dobroslavić donio je dobre vijesti školjkarima koji uskoro mogu očekivati dodjelu koncesija. Naime, zadaća o dodjelama koncesija za uzgoj na moru nedavno je s razine Vlade RH ‘spuštena’ na razinu županije te su, nakon raspisanog natječaja, upravo u tijeku odobrenja kojima će ova vrsta uzgoja, nakon što su koncesije prije nekog vremena istekle, ponovno biti legalizirana.

O aktivnostima FLAG-a Južni Jadran govorio je njegov voditelj Mato Oberan, a o aktivnostima Savjetodavne službe za ribarstvo i marikulturu viši koordinator za ribarstvo Lav Bavčević.

Radionicu su organizirali Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, FLAG Južni Jadran te udruga Stonski školjkari – Ston. Prethodno je pomoćnik ministra Mišura sa suradnicima obišao ured FLAG-a i mini ribarnicu, koja je otvorena kao pilot projekt te izrazio zadovoljstvo onim što je vidio u Stonu.

Pročitajte još

DVA MILIJUNA KUNA Županija isplaćuje božićnice umirovljenicima

Dulist

RASPRAVA U BRUXELLESU Što će Hrvatskoj donijeti predsjedanje EU?

Dulist

U KONAVLIMA Završio treći ciklus radionica za odgojitelje ‘Rastimo zajedno’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija