Aktualno

Dobroslavić podpredsjednik jadransko-jonske regije

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je 9. Skupštinom Jadransko jonske euroregije, koja se održala u Bologni, u organizaciji talijanske regije Emilia Romagna.

Bila je ovo ujedno izborna skupština, na kojoj su se birali predsjednik i potpredsjednik te članovi izvršnog odbora, odnosno tematskih odbora. Za predsjednika Euroregije, za naredne dvije godine, potvrđena je regija Molise, s novim predsjednikom regije Paolom Di Laura Frattura, dok je za potpredsjednika ponovno izabran župan Dobroslavić, koji je i prethodne dvije godine obnašao ovu dužnost.
 
Jadransko-jonska euroregija broji ukupno 26 članova, predstavnika regionalne i lokalne razine, iz država koje se nalaze na Jadranskom i Jonskom moru.
 
Na održanoj skupštini razgovaralo se o izradi Jadransko-jonske makroregionalne strategije te su prezentirane aktivnosti i zaključci tematskih odbora koji će ujedno biti i doprinos Euroregije u izradi makroregionalne strategije. Predstavljeni su programi teritorijalne suradnje za financijsko razdoblje 2014 – 2020 te mogućnosti formiranja europskih grupa za teritorijalnu suradnju na području Euroregije.
 
Uz župana Dobroslavića na skupštini su sudjelovali i istarski župan Valter Flego te zadarski zamjenik župana Božidar Longin.

Pročitajte još

NAZIRE LI SE KRAJ KIŠI? Meteorolog otkrio kakav će nam biti lipanj

Dulist

VIDEO U nelegalnoj streljani na Žarkovici nastavilo se s pucanjem

Dulist

ĐURO LUBURA UPOZORAVA Jeftiniji SMS-ovi i pozivi prema EU ne vrijede za ove korisnike

Dulist