Natrag
19.2.2019 16:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dobrodošlica u Zaton Dolima

27.7.2013 @ 18:51 Ana Prohaska Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Danas, u jednom od najživljih turističkih dna ove godine, na graničnom prijelazu Zaton Doli dubrovački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica TZ grada Romana Vlašić i suradnici, pročelnik ureda za poduzetništvo i turizam Dubrovnika Milan Perić, te načelnik Policijske postaje Dubrovnik Lukša Čupić, glasnogovornica MUP Dubrovnik Marija Gjenero  i gostujući policajci iz Francuske i Italije turistima koji putuju prema Dubrovniku dijelili promidžbene materijale o Dubrovniku i VIVA vodu.

Organizirana akcija podjele materijala bila je izraz dobrodošlice i svojevrsni poziv  turistima da posjete Dubrovnik i upoznaju se s ljepotama UNESCO –ve svjetske baštine i turističkom ponudom jednog od najljepših mediteranskih gradova.  Uz kratke razgovore s putnicima, podijeljeni su i vodič Dubrovnik Riviera, plan Dubrovnika, višejezični letak Ministarstva zdravlja RH o tome kako se zaštititi od vrućine, a policajci su dijelili osmojezičnu brošuru  „Ljeto na hrvatskim cestama – Savjetnik za sigurnu vožnju“. Tijekom tjedna preko graničnog prijelaza prolazilo je prosječno oko 17 000 putnika, dok se danas očekuje prolazak oko pet tisuća automobila. Nije bilo dužih čekanja , otprilike su automobili u koloni stajali oko pet minuta. 

Dubrovački gradonačelnik razgovarao je s posjetiteljima koji su bili iznenađeni dobrodošlicom prvog čovjeka Dubrovnika, kao i pozdravima na talijanskom i francuskom jeziku koje su im upućivali gosti – policajci iz ovih zemalja koji su u programu razmjene ovo ljeto u Dubrovniku.
Slična akcija dobrodošlice, kako se očekuje, bit će realizirana ponovno sljedeće subote, prvog vikenda kolovoza na istom graničnom prijelazu.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana