Zanimljivosti

Dobrodošlica u Zaton Dolima

Danas, u jednom od najživljih turističkih dna ove godine, na graničnom prijelazu Zaton Doli dubrovački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica TZ grada Romana Vlašić i suradnici, pročelnik ureda za poduzetništvo i turizam Dubrovnika Milan Perić, te načelnik Policijske postaje Dubrovnik Lukša Čupić, glasnogovornica MUP Dubrovnik Marija Gjenero  i gostujući policajci iz Francuske i Italije turistima koji putuju prema Dubrovniku dijelili promidžbene materijale o Dubrovniku i VIVA vodu.

Organizirana akcija podjele materijala bila je izraz dobrodošlice i svojevrsni poziv  turistima da posjete Dubrovnik i upoznaju se s ljepotama UNESCO –ve svjetske baštine i turističkom ponudom jednog od najljepših mediteranskih gradova.  Uz kratke razgovore s putnicima, podijeljeni su i vodič Dubrovnik Riviera, plan Dubrovnika, višejezični letak Ministarstva zdravlja RH o tome kako se zaštititi od vrućine, a policajci su dijelili osmojezičnu brošuru  „Ljeto na hrvatskim cestama – Savjetnik za sigurnu vožnju“. Tijekom tjedna preko graničnog prijelaza prolazilo je prosječno oko 17 000 putnika, dok se danas očekuje prolazak oko pet tisuća automobila. Nije bilo dužih čekanja , otprilike su automobili u koloni stajali oko pet minuta. 

Dubrovački gradonačelnik razgovarao je s posjetiteljima koji su bili iznenađeni dobrodošlicom prvog čovjeka Dubrovnika, kao i pozdravima na talijanskom i francuskom jeziku koje su im upućivali gosti – policajci iz ovih zemalja koji su u programu razmjene ovo ljeto u Dubrovniku.
Slična akcija dobrodošlice, kako se očekuje, bit će realizirana ponovno sljedeće subote, prvog vikenda kolovoza na istom graničnom prijelazu.

Pročitajte još

ĐE PLEŠEŠ? Vrijeme je da otkrijete salsu…

Dulist

KNJIŽNICE POZIVAJU Saznajte sve o studiranju u inozemstvu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN OSNOVANO DRUŠTVO Sretan rođendan našim vodičima!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija