Zanimljivosti

Dobrodošlica u Zaton Dolima

Danas, u jednom od najživljih turističkih dna ove godine, na graničnom prijelazu Zaton Doli dubrovački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica TZ grada Romana Vlašić i suradnici, pročelnik ureda za poduzetništvo i turizam Dubrovnika Milan Perić, te načelnik Policijske postaje Dubrovnik Lukša Čupić, glasnogovornica MUP Dubrovnik Marija Gjenero  i gostujući policajci iz Francuske i Italije turistima koji putuju prema Dubrovniku dijelili promidžbene materijale o Dubrovniku i VIVA vodu.

Organizirana akcija podjele materijala bila je izraz dobrodošlice i svojevrsni poziv  turistima da posjete Dubrovnik i upoznaju se s ljepotama UNESCO –ve svjetske baštine i turističkom ponudom jednog od najljepših mediteranskih gradova.  Uz kratke razgovore s putnicima, podijeljeni su i vodič Dubrovnik Riviera, plan Dubrovnika, višejezični letak Ministarstva zdravlja RH o tome kako se zaštititi od vrućine, a policajci su dijelili osmojezičnu brošuru  „Ljeto na hrvatskim cestama – Savjetnik za sigurnu vožnju“. Tijekom tjedna preko graničnog prijelaza prolazilo je prosječno oko 17 000 putnika, dok se danas očekuje prolazak oko pet tisuća automobila. Nije bilo dužih čekanja , otprilike su automobili u koloni stajali oko pet minuta. 

Dubrovački gradonačelnik razgovarao je s posjetiteljima koji su bili iznenađeni dobrodošlicom prvog čovjeka Dubrovnika, kao i pozdravima na talijanskom i francuskom jeziku koje su im upućivali gosti – policajci iz ovih zemalja koji su u programu razmjene ovo ljeto u Dubrovniku.
Slična akcija dobrodošlice, kako se očekuje, bit će realizirana ponovno sljedeće subote, prvog vikenda kolovoza na istom graničnom prijelazu.

Pročitajte još

Videoserijal nadbiskupa Želimira Puljića o Ivanu Pavlu II, počasnom građaninu Grada Dubrovnika

Dulist

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija