Kultura

Dječji zbor Dubrovnik se priprema za DUFF

Dječji zbor Dubrovnik se priprema za DUFF

Starija grupa Dječjeg zbora Dubrovnik sudjeluje u pripremama otvaranja DUFF snimajući vokalne dionice. Snimanje je tako održano i sinoć.

Inače, Dubrovnik će u listopadu ove godine po peti puta biti domaćin mladim filmašima iz mediteranskih zemalja. Bit će prikazano ukupno 82 filma među prijavljenima za natjecateljski dio programa. Filmovi će biti prikazani u dvije dobne kategorije i to 38 filmova djece do 15 godina u svim filmskim žanrovima , 31 film mladeži od 16 do 20 godina i 13 filmova u jedinstvenoj, otvorenoj kategoriji.

Pored natjecateljskog dijela programa tijekom festivala će se i ove godine održati radionički i popratni programi pod vodstvom profesionalaca iz svijeta filma. Pored natjecatelja iz osam mediteranskih zemalja, i mladi Dubrovčani će još jednom imati priliku upoznati svijet animacije, naučiti sve o zvuku, snimiti svoj prvi igrani film ili svoj prvi timelaps video. Za srednjoškolce će pored radioničkih programa biti organizirani i satovi filmske umjetnosti.

DUff se ove godine po peti put održava u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža i Ljetne škole filma Šipan, te uz partnerstvo dubrovačke Gimnazije , i to u terminu od 17.-23.listopada za sva događanja, odnosno od 20.-23.listopada za natjecateljski program.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović