Crna kronika

‘DIVLJANJE’ AUTOBUSOM PO ŽUPI Mladiću ukinut istražni zatvor

'DIVLJANJE' AUTOBUSOM PO ŽUPI Mladiću ukinut istražni zatvor

Osamnaestogodišnjaku koji je ukrao, a potom vozio Libertasov autobus po Župi, ovog je ponedjeljka ukinut jednomjesečni istražni pritvor.

-Prilikom privođenja branio se šutnjom. U međuvremenu su provedene dokazne radnje, a onda je dao ponovni iskaz kojim je priznao počinjenje djela u potpunosti. Obzirom da se radi o osobi koja ima 18 godina, državni odvjetnik koji vodi postupak je predložio ukidanje istražnog zatvora – kako ističe glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Podsjetimo, mladić je bio priveden pred suca istrage te mu je istražni zatvor određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, tj. dvojicu maloljetnika koji su s njime bili te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Kako su ovog petka izvijestili iz Policijske uprave, 18-godišnjika se sumnjiči da je 5. rujna, oko 2 sata, otvorio autobus prigradskog javnog prijevoza koji je bio parkiran na Šetalištu dr. F. Tuđmana u mjestu Srebreno u Župi dubrovačkoj, nakon čega je originalnim ključem autobus stavio u pogon i vozio se kroz mjesta Srebreno i Kupari. Pri tom je oštetio stup semafora, betonske graničnike i osobno vozilo te udario u zid parkirališta i srušio dva stabla. U društvu s osumnjičenim 18-godišnjakom su bila još dvojica mladića u dobi od 17 i 19 godina čija kaznena odgovornost u ovom događaju nije utvrđena.

 

 

Pročitajte još

U stanu u Mokošici pronađen amfetamin i marihuana

Dulist

U sudaru na Nuncijati ozlijeđen motociklist

Dulist

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist