Županija

DIVJAK O CAVTATSKOJ ŠKOLI ‘Država je spremna pomoći’

Promjenom Zakona o obrazovanju država može intervenirati s određenim sredstvima za kapitalna ulaganja u škole poput Osnovne škole Cavtat. U suradnji s osnivačem izradit ćemo financijski plan i utvrditi o kojim sredstvima je riječ. To možemo riješiti u iduće dvije godine – najavila je u ponedjeljak u Dubrovniku ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi RH Blaženka Divjak.

Naglasila je kako su za kapitalna ulaganja u škole nadležni osnivači, ali i kako je na nekoliko primjera u Hrvatskoj uočeno da su pojedine škole u stanju koje dovodi u pitanje sigurnost i učenika i učitelja.

-Cavtatska škola je među onim školama kojima treba pomoć. U planu je za kapitalna ulaganja u iduće dvije godine. O detaljima ćemo moći reći kad se pripremi dokumentacija te se zajedno s osnivačem napravi financijski plan ulaganja – rekla je Divjak.

Podsjetimo, cavtatska osnovna škola u derutnom je stanju te joj je prijeko potrebna ili obnova ili izgradnja nove zgrade.

Pročitajte još

POTPISAN SPORAZUM Studenti medicine iz Splita usavršavat će se u OB Dubrovnik

Dulist

Novoizabrano vodstvo HKD ‘Napredak’ na sastanku kod župana

Dulist

OCJENA ‘IZVRSNO’ Uklanja se službena oznaka zabrane kupanja u Donjem Čelu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija