Natrag
18.2.2019 18:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dividendom Luke Dubrovnik gradu 720 tisuća kuna

6.4.2013 @ 13:40 Baldo Marunčić Politika
2;2

Podijelite:

U točki rebalansa gradskog proračuna za riječ se javio Božidar Memed u ulozi direktora Luke Dubrovnik, koja je odlučila podijeliti dividendu, čime će Luka biti prva tvrtka u proračunu Grada.

– Povećanje prihoda iznosi 720 tisuća kuna, namjenjeno za novi projekt komunalne marine u Gružu. Nek se konačno krene u realizaciju projekta komunalne marine u Gružu – kazao je Memed.
Gradonačelnik Vlahušić pohvalio je rad članova uprave Memeda i Zijadića, koja je ostvarila dobit 6 milijuna kuna, od čega će Grad dobiti 720 tisuća i 'grad će biti bogatiji za 3 milijuna kuna'.
– Zahvaljujem se i Niku Šalji što je vodio Luku na taj način. Grad Dubrovnik vodio je koncesiju i nad Batalom, za potrebe Luke Dubrovnik, to je prilog tih tisuću vezova – dodao je Vlahušić.

Na prozivke iz oporbe kako se rebalansi rade na svakoj sjednici, Vlahušić je odgovorio:
– Grad Dubrovnik će dočekati i druge gradonačelnike, povećava se proračun temeljem tri stvari, da plaća račune dan za dan, drugo da trgovačka društva temeljem dobiti i ispunjanjaju planova u cijelosti i da država plaća svoje. Dodajem i EU fondove koji bi uvijek imali novac za nas. Ja sam ta četiri cilja postavio. Neka takva stihija bude i narednih 20 godina. Ako netko može bolje od mene, svaka čast! – odgovorio je Vlahušić.

Na zaključenju rasprave, gradonačelnik je ušetao u vijećnicu ne znajući koja je točka u pitanju, te je zamolio predsjednicu Gradskog vijeća da mu pomogne prisjetiti se. Izmjene i dopune Proračuna jednoglasno su donesene.
Uslijedila je pauza do 14.30 sati, kada slijedi nastavak sjednice.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana