Natrag
23.3.2019 09:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

DISKRIMINACIJA ILI… Zašto se i ugostitelji izvan Grada ne oslobode zakupnine tijekom zime?

10.12.2018 @ 18:46 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Prijedlog zaključka o oslobađanju ugostitelja od plaćanja zakupnine za javne površine u zimskim mjesecima unutar povijesne jezgre pozdravili su svi gradski vijećnici, ali su konstatirali kako odluka ugostitelje izvan povijesne jezgre stavlja u neravnopravan položaj. Kako je objasnio nadležni pročelnik Zdenko Medović, odluka predstavlja nastavak partnerskog odnosa Grada s ugostiteljima.

-Mjera je dobra, ali postavlja se pitanje što je s ugostiteljima izvan povijesne jezgre. Većina ih živi prvenstveno od domaćih ljudi i odluku treba proširiti jer su oni u neravnopravnom položaju – rekao je vijećnik Dustre Željko Raguž upitavši kako će se kontrolirati ponuda tih objekata, odnosno što ako netko otvori lokali i ima samo 10 posto ponude koju ima u sezoni. Pročelnik mu je odgovorio kako će komunalni redari tu odrađivati posao, a složio se kako se isto treba proširiti i na ugostitelje izvan povijesne jegre, ali nekom drugom odlukom.

Odluka se odnosi na objekte koji se pretežno bave posluživanjem jela pa su vijećnici tražili objašnjenje kako će se to procjenjivati, ali i zašto se odluka ne proširi na sve ugostiteljske objekte, dakle i na kafiće.

-Sve će doći na povjerenstvo, ono će biti filter i ono će procjenjivati svaki pojedini slučaj. Povjerenstvo će biti savjest ove odluke – rekao je Zdenko Medović.

-Kafići rade cijelu godinu, a procijenili smo da je posluživanje hrane deficitarno. Povjerenstvo će biti savjest odluke, a zahvatili smo dio za koji smo smatrali da je kritičan – rekao je Medović.

Inače, odlukom je propisano da će se plaćanja zakupnine javne površine osloboditi oni ugostitelji koji budu radili najmanje osam sati dnevno od 1. prosinca do 28. veljače.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana