Zanimljivosti

Đir po gradu je dosadan, a kafići su skupi

“I zato što sam tako mlad,/I zato što ne mogu s tobom drugačije/I zato što nemamo kamo,/I zato što nemamo love za skupe provode…”

 Tako su o mladosti i financijskim problemima mladih pjevali momci iz Prljavog kazališta još daleke 1980. godine, dakle pred 32 godine. Jedan kasnovečernji đir duListovog istraživačkog tima parkom Gradac, najstarijim i jednim od najvećih javnih parkova u Dubrovniku, kao da je ponovno oživio to doba.

Naime, taj park je samo jedna od omiljenih lokacija za izlaske mladih Dubrovčana. Dobro kotiraju i Lovrjenac i Komarda, nešto slabije Porporela, zbog prevelikog ‘prometa’ ljudi.

Već na usponu prema parku Gradac primjetili smo skupine mladih kako odlaze ili dolaze s Graca. Oni koji tek dolaze u pravilu nose i plastičnu vrećicu s pićima. Prva skupina smjestila se već na vidikovcu nasuprot glavnog ulaza u park. S tog mjesta pratili su zbivanja na Pilarskoj noći, koja se odvijala tu večer u Šulića.

Reportažu s kasnovečernjeg đira parkom Gradac, pročitajte u ovom broju dubrovačkog tjednika duList.

Pročitajte još

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

NOVI/STARI KNEZ PORPORELE Čile: Ubuduće će za provokatore od novinara biti bolji odgovori

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija