Zanimljivosti

Dio dubrovačke tradicije na Danu zahvalnosti za žetvu u Bad Homburgu

Dio dubrovačke tradicije na Danu zahvalnosti za žetvu u Bad Homburgu

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i vijećnica Katarina Doršner sudjelovali su u nedjelju na tradicionalnom Danu zahvalnosti za žetvu (Erntdenkmarkt) u Bad Homburgu, na poziv gradonačelnika grada prijatelja Alexandera Hetjesa.

Kao i svake godine u drugu nedjelju u listopadu, centar Bad Homburga jučer je pretvoren u veliku tržnicu. Na više od sto štandova izloženi su domaći poljoprivredni proizvodi, umjetnine i rukotvorine, kao i kulinarski specijaliteti i pića iz Bad Homburga i regije. U znak prijateljstva dvaju gradova, posjetitelji su na jednom od štandova imali priliku kušati i hrvatske proizvode, dok su na središnjem trgu nastupile folklorne skupine FA Linđo i KUD Čilipi, ističu iz Grada Dubrovnika.

Posjetiteljima Erntedankmarkta u ime Grada Dubrovnika obratio se predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica koji se ovom prilikom posebno zahvalio humanitarki Olgi Stoss, gradonačelniku Bad Homburga Alexanderu Hetjesu i vatrogasnom zapovjedniku Danielu Guischardu na dugogodišnjoj podršci i prijateljstvu.

– Nažalost ne znam njemački jezik pa sam odlučio da vam se obratiti na hrvatskom, a ne na engleskom jeziku, jer sam ponosan na svoj jezik, vjeru i tradiciju našeg kraja. Dio naše tradicije vam donosimo danas ovdje nastupima FA Linđo i KUD-a Čilipi. Dragi prijatelji, pozivam sve vas u vrijeme Adventa da direktnim letom iz Frankfurta posjetite Dubrovnik, biser Mediterana, kada se u našem Gradu održava zimski festival sa prigodnim programima. – poručio je predsjednik Potrebica, a zahvalu je uputio i FA Linđo i KUD Čilipi koji njeguju tradiciju i veličanstveno je prezentiraju, kao i Božu Buriću iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika na odličnoj turističkoj promociji.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist