Sport

DINAMOVCI IPAK JAČI Square se vraća iz Zagreba bez bodova

DINAMOVCI IPAK JAČI Square se vraća iz Zagreba bez bodova

Futsal Dinamo u 18. je kolu pobijedio MNK Square u subotu u zagrebačkom Domu sportova rezultatom 4:1 (4:1) i time prekinuo niz neporaženosti dubrovačkih malonogometaša.

-Nije išlo bez šestorice. Zbog ozljeda za nastup protiv Futsal Dinama nisu konkurirali Josip Nebergoj, Blago Gašpar, Antonio Konsuo, Haron Džanković i Leonardo dos Santos, a Damjan Šulić nije imao pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Put Zagreba je otputovao Bruninho, no unatoč ozljedi stisnuo je zube te dao svoj doprinos – istaknuli su iz Squarea.

Domaćin je do vodstva stigao u 10. minuti utakmice nakon što je Zarač prekršajem zaustavio Penavu na oko 12-13 metara. Davor Kanjuh preuzeo je ulogu izvođača te pogodio lijevi kut za 1:0. Već idući napad Maro Đuraš pogađa vratnicu, no Dinamo s druge strane uzvraća novim pogotkom. Za 2:0 pogodio je Kristijan Čekol. Do 13. minute na semaforu je 3:0 (Mihovil Prgomet), a na 3:1 smanjio je Matej Perić pogotkom u 18. minuti utakmice. Svega minutu poslije Vedran Matošević postiže i četvrti pogodak za Dinamo te se na odmor otišlo s rezultatom 4:1 za domaćina.

Nastavak je donio otvorenu utakmicu, a su igrači od početka krenuli agresivno. Pokušali su Squaerovci i s vratarom igračem, ali jednostavno nije išlo te je Dinamo na kraju upisao potpuno zasluženu pobjedu.

– Poraz koji je došao u možda najboljem trenutku ako je već morao i doći te koji je rezultatski boli najmanje. S druge strane užasno boli način na koji se dogodio jer su nas domaćini nadigrali svih 40 minuta. Odigrali smo utakmicu ispod naše razine. Ne znam jesu li nam misli već bile usmjerene prema Kupu ili smo se previše istrošili u ovom nizu ali smo odigrali bez energije, uplašeno i kao da nismo druga momčad na ljestvici. Na kraju prozivam veliki dio krivice na sebe jer, ako momčad već u ovom trenutku razmišlja o Kupu, onda je jasno da neke stvari nismo napravili kako treba. Međutim, siguran sam da ćemo nakon ovoga naučiti neke pouke te se nadam da ćemo biti pravi onda kad je to najvažnije, a to je završnica Kupa i prvenstva – jasan je bio Antun Bačić nakon utakmice u Zagrebu.

Square je igrao u sastavu Turuk, Primić, Cvjetković, Daničić, Rezo, Đuraš, Kuraja, Perić, Darrer, Zarač i Bruninho.

-Poraz od zagrebačkog Dinama nije puno utjecao na naš status na ljestvici, i dalje smo drugi s četiri boda prednosti ispred Futsal Dinama. Ono najvažnije je da se svi ozlijeđeni igrači zaliječe ozljede za ono što je tek pred nama te da ni u ovom susretu, srećom, nije došlo do (novih) ozljeda – istaknuli su iz Squarea.

Idući tjedan igra se ‘Final four’ Kupa Hrvatske koji se održava u Slavonskom Brodu u petak, 15. i subotu, 16. ožujka. Za ulazak u finale Kupa igraju protiv MNK Uspinjača Zagreb, a drugi polufinalni par čine Alumnus Sesvete – Novo Vrijeme.

Izvor: Square

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist