DuList IN

“Diamonds Are Forever” je prava ljepotica

"Diamonds Are Forever" je prava ljepotica

U dubrovačkom akvatoriju ovog ljeta moglo se vidjeti mnogo lijepih plovila, brodica, jedrilica i jahti, ali jedna svojim izgledom i luksuzom plijeni posebnu pozornost.

Superjahta „Diamonds Are Forever“, koja hrvatskim morem plovi pod zastavom Kamjanskih otoka, jedna je od najtraženijih jahti za iznajmljivanje bogatima. Izgrađena 2011. godine u brodogradilištu Benetti SpA u Italiji te u kreativnom dizajnerskom studiju Evana Marshalla, ova jahta duga je 61 metar i sadrži dvije velike kabine i četiri kabine za goste, uz lift za goste i posadu te nekoliko paluba, fitness, saunu, jacuzzi, kao i 'touch and go' palubu za helikopter. Prima 15 članova posade i 12 gostiju, a plovi s dva motora od 1380 KW pri najvećoj brzini od 16 čvorova uz rezervoar od 20.000 litara.

Jahta nosi titulu najbolje jahte s tonažom od 500 do 1299 tona na World Superyacht Awards 2012, titulu najbolje jahte veće od 60 metara na smotri International Yacht and Aviation Awards 2013, a dobila je i nagradu za najbolji dizajn unutrašnjosti na Showboats Design Awards 2012.

Inače, najam ove jahte koštat će vas od 330 do 365 tisuća eura tjedno u ljetnim mjesecima, a 395 do 450 tisuća eura tjedno u zimskim mjesecima. Za ljeto 2013. jahta u planu ima krstarenje Mediteranom i hrvatskom obalom, dok će na zimu preseliti na Karibe i Bahame. Sestre Ecclestone su upravo na ovoj 'barčici' proslavile Petrin medeni mjesec u lipnju, krstareći talijanskom i francuskom obalom.

Superjahta „Diamond Are Forever“ cijeli je jučerašnji dan provela u dubrovačkom akvatoriju, a jutros se uputila prema Mljetu.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist