Aktualno

Deset tisuća Dubrovčana protiv ćirilice

Hrvati će uskoro, ako je vjerovati najavama branitelja ponovno na referendum.

Naime, prema informacijama iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prikupljeno je dovoljno potpisa za raspisivanje tzv. referenduma o ćirilici kojim bi se dvojezičnost uvela u pojedine jedinice samouprave samo ako manjina čini 50 posto plus jednog stanovnika.

-Na području Dubrovnika prikupljeno je oko 10 tisuća potpisa, a na području županije njih 26 tisuća – rekao je Vitomir Bajac ispred ZU HVIDR-e DNŽ, te dodao kako je prikupljanje potpisa za vu incicijativu ostalo u drugom planu u odnosu na referendum o braku, te kako su zadovljni odazivom s obzirom i na vremenske prilike posljednja dva tjedna.

Na naš upit za komentar najava iz Vlade kako do ovog referenduma neće doći bez obzira na potpise Bajac kaže kako se volja naroda mora poštovati.
-Ako se Zakon poštiva, onda se mora i ova volja naroda poštivati – ističe Bajac koji smatra kako su se dvojezične ploče u Vukovaru postavljale ciljano kada jesu, a sve kako bi se skrenula pažnja s važnih stvari u državi.

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija