Natrag
19.2.2019 14:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Deset tisuća Dubrovčana protiv ćirilice

2.12.2013 @ 10:39 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Hrvati će uskoro, ako je vjerovati najavama branitelja ponovno na referendum.

Naime, prema informacijama iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prikupljeno je dovoljno potpisa za raspisivanje tzv. referenduma o ćirilici kojim bi se dvojezičnost uvela u pojedine jedinice samouprave samo ako manjina čini 50 posto plus jednog stanovnika.

-Na području Dubrovnika prikupljeno je oko 10 tisuća potpisa, a na području županije njih 26 tisuća – rekao je Vitomir Bajac ispred ZU HVIDR-e DNŽ, te dodao kako je prikupljanje potpisa za vu incicijativu ostalo u drugom planu u odnosu na referendum o braku, te kako su zadovljni odazivom s obzirom i na vremenske prilike posljednja dva tjedna.

Na naš upit za komentar najava iz Vlade kako do ovog referenduma neće doći bez obzira na potpise Bajac kaže kako se volja naroda mora poštovati.
-Ako se Zakon poštiva, onda se mora i ova volja naroda poštivati – ističe Bajac koji smatra kako su se dvojezične ploče u Vukovaru postavljale ciljano kada jesu, a sve kako bi se skrenula pažnja s važnih stvari u državi.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana