Županija

DEŠA predstavila projekt kako zaposliti mlade na otocima

Deša Dubrovnik sudjelovala je na 7. Sajmu poslova koji je 26.03. organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik.

Na okruglom stolu „Kako spriječiti i eliminirati dugotrajnu nezaposlenost mladih na tržištu rada“ svim dionicima zajednice i medijima predstavljen je projekt „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografsko izoliranim / udaljenim otocima“ koji sufinancira EU u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“, javljaju iz te Udruge.
Specifični ciljevi projekta su unaprijediti kapacitete udruga nužne za zagovaranje javnih politika usmjerenih ka promicanju zapošljivosti i socijalne uključenosti mladih na geografski izoliranim/udaljenim otocima te poticati učinkovite mehanizme javnoga zagovaranja/lobiranja i osvještavanja javnosti o postojećim uvjetima, problemima i očekivanjima glede zapošljivosti mladih na geografski izoliranim/udaljenim otocima. Projekt će se provoditi na području otoka Korčule, Mljeta, Visa, Rave te poluotoka Pelješca.

Pročitajte još

U SPOMEN NA POGINULE BRANITELJE U Konavlima položeni vijenci i održana misa

Dulist

KONAVOSKI NAČELNIK BOŽO LASIĆ Maksimalno koristimo EU sredstva za naše projekte

Leona Rašica

PRVI SLUŽBENI POSJET Ministar Banožić otkrio u kojoj je fazi projekt Kupara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija