Županija

DEŠA predstavila projekt kako zaposliti mlade na otocima

DEŠA predstavila projekt kako zaposliti mlade na otocima

Deša Dubrovnik sudjelovala je na 7. Sajmu poslova koji je 26.03. organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik.

Na okruglom stolu „Kako spriječiti i eliminirati dugotrajnu nezaposlenost mladih na tržištu rada“ svim dionicima zajednice i medijima predstavljen je projekt „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografsko izoliranim / udaljenim otocima“ koji sufinancira EU u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“, javljaju iz te Udruge.
Specifični ciljevi projekta su unaprijediti kapacitete udruga nužne za zagovaranje javnih politika usmjerenih ka promicanju zapošljivosti i socijalne uključenosti mladih na geografski izoliranim/udaljenim otocima te poticati učinkovite mehanizme javnoga zagovaranja/lobiranja i osvještavanja javnosti o postojećim uvjetima, problemima i očekivanjima glede zapošljivosti mladih na geografski izoliranim/udaljenim otocima. Projekt će se provoditi na području otoka Korčule, Mljeta, Visa, Rave te poluotoka Pelješca.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist