Natrag
19.12.2018 12:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Dantonova smrt” prepuna iznenađenja

8.8.2012 @ 11:57 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Büchnerovo remek-djelo o Francuskoj revoluciji „Dantonova smrt“ u režiji najnagrađivanijeg hrvatskog redatelja Olivera Frljića odigrat će se premijerno u sklopu 63. Dubrovačkih ljetnih igara 20. kolovoza na Tvrđavi svetog Ivana.

Novo ovogodišnje premijerno izdanje Dantonova smrt koja je na repertoaru Dubrovačkih ljetnih igara na Tvrđavi svetog Ivana  od 20. do 24. kolovoza imat će dvije večernje izvedbe.

Razlog je, navodi voditeljica ureda za odnose s javnošću Ivana Medo Bogdanović, ograničen broj sjedala zbog specifičnosti same predstave, dok redatelj Oliver Frljić, tzv.enfant terrible priprema iznenađenje za publiku, no o tome više narednih dana.

– Inače predstave imaju 200 sjedećih mjesta, no za ovu predstavu samo 108 mjesta. S obzirom na samu specifičnost predstave, veliki interes i iznenađenje koje sprema redatelj, odlučili smo da se u jednoj večeri igraju dvije izvedbe, naravno uz pauzu, da se glumci odmore i pripreme- istaknula je Medo Bogdanović.

Predstava Dantonova smrt tako će 20., 21., 23., i 24. kolovoza imati dvije večernje izvedbe u 20 sati i 30 minuta te u 23 sata, dok će 22. kolovoza biti samo jedna izvedba i to u 22 sata i 30 minuta.

Dramaturgiju potpisuje Marija Karaklajić, scenografiju Igor Pauška, za kostime je zadužena Sandra Dekanić. U glavnim ulogama su Sreten Mokrović koji igra Dantona, Milan Pleština u ulozi Robespierrea te brojni ostali članovi Festivalskog dramskog ansambla –  Ivana Roščić, Dean Krivačić, Dražen Šivak, Nikša Butijer i Filip Juričić.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana