Natrag
24.4.2019 12:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

DANI HRVATSKOG TURIZMA Znaju se najbolji, evo kome je iz Dubrovnika pripala nagrada

24.10.2018 @ 22:13 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Ove srijede na Hvaru su počeli Dani hrvatskog turizma, najveći tradicionalni skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj.

Dvodnevni program manifestacije donosi pregršt edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova vodećih domaćih i svjetskih turističkih stručnjaka, opinionmakera i influencera iz poslovnog i društvenog života, a ovogodišnji Dani hrvatskog turizma završavaju svečanom dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, tijekom večernjih sati ovog četvrtka.

Prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore dodijeljen je u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru, odnosno ‘Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku’ te ljude u turizmu.

OVO SU NAGRAĐENI:

Najbolja destinacija odmorišnog turizma je Mali Lošinj, za ruralni odmor najbolja je Dalmatinska zagora, Zagreb je najbolja city break destinacija, a Krapinske toplice najbolje su za zdravstveni turizam. Žiri je ove godine odlučio da je najautentičnija primorska destinacija, odnosno malo misto, Sutivan na Braču, dok je šampion kontinentalnog turizma Zagorje, prenosi Jutarnji list.

Nagradila su se i mjesta koja slave okrugle obljetnice bavljenja turizmom. Nagradu je dobio Hvar za 150. obljetnicu organiziranog turizma na otoku, za 140 godina turizma priznanje je išlo Novom Vinodolskom, dok je Crikvenica dobila priznanje za turističku tradiciju dugu 130 godina, ističu dalje.

U kategoriji ‘Arakcija godine’ najboljom plažom proglašena je Girandella Sundance Sandy Family Beach u Rapcu, a u kategoriji ‘Rekreacija i zabava’ slavio je Vodeni planet – Terme Tuhelj. Nagradu za održivi turizam dobilo je Eko-etno selo Stara Kapela.

TURISTIČKI CVIJET
‘Charter kompanija godine’ je Cata Sailing iz Trogira. U kategoriji Lječilište i spa godine najbolja je opatijska Thalassotherapia, dok je hostelom godine proglašen ‘Boutique Hostel Forum’ iz Zadra. Najboljom malom DMK putničkom agencijom odabrana je agencija Medadria iz Rijeke, najbolja srednja DMK agencija je Calvados Club Luxury Travel iz Splita, a najbolja najveća agencija pulski Uniline. Najbolji mali kamp u Hrvatskoj je Jasenovo Camping iz Žaborića, a veliki zadarski Zaton, dok je najbolji glamping kamp ‘Arena One 99 Glamping’.

HGK je dodijelio i posebno priznanje za kamp s najinovativnijom ponudom smještaja, i to kampu ‘Plitvice Holiday Resort Rakovica’. U kategoriji malih marina slavila je marina Martinis Marchi u Maslinici, srednjih šibenska D-Marin Mandalina, velikih marina Frapa iz Rogoznice, dok je posebno priznanje za najinovativniju uslugu dobila marina Punat.

Najbolji mali obiteljski hotel je hotel Korana Srakovčić iz Karlovca, wellness hotel Adriana Hvar Spa Hotel, a u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotels, The Pucić Palace iz Dubrovnika. Najbolji kongresni hotel je zagrebački Westin, a gradski Esplanade. Kada govorimo o hotelu za obiteljski odmor, ove godine nagrada je išla u Poreč za Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola. U velikom broju hotela teško je bilo izabrati najbolje s tri zvjezdice, a tu je titulu ove godine odnio The Loop Hotel iz Zagreba. Najbolji hotel s četiri zvjezdice je Radisson Blu Resort & Spa iz Splita, a s pet zvjezdica rovinjski Monte Mulini, ističe se dalje na mrežnim stranicama Jutarnjeg.

Najbolji turistički djelatnici i ustanove
Nakon prikupljenih prijedloga iz cijele Hrvatske, odlučeno je da godišnja nagrada „Anton Štifanić“ za 2017. u kategoriji ustanove, tvrtke i udruge ide državnoj ergeli Đakovo i Lipik te hotelskoj tvrtki Ilirija d.d. za organizaciju događanja „Biograd Boat Show“. Pojedinačno, godišnja nagrada „Anton Štifanić“ išla je u ruke dvojici pojedinaca koji su svoj život posvetili radu i djelovanju u turizmu – Mati Mrakovčiću s Krka i Josipu Kufneru iz Zagreba.

Čovjek – ključ uspjeha
Agencijskom djelatnicom godine proglašena je Dragica Sladoljev iz agencije Kompas Travel iz Poreča. Turistički animator godine je Juraj Kirchofer koji radi u animacijskom timu Zaton Holiday Resorta, a najbolji turistički vodič je Mia Deković iz Šibenika. Djelatnik u hotelskom objektu ili kampu godine je Danijel Španjol, recepcionar u hotelu Melia Coral Plava Laguna u Umagu, a djelatnik u ugostiteljskom objektu godine je Tomica Đukić, kuhar u hotelu Osijek. Od ove je godine je i službeni kuhar i pridruženi član stožera hrvatske nogometne reprezentacije.
Najboljim privatnim iznajmljivačem odabran je Vladimir Škrobo, vlasnik Baranjske kuće i „Sobe kod Baje“, dok je najbolji domaćin turističkog seljačkog domaćinstva godine Vladimir Vlajinić iz izletišta „Na malenom brijegu“ u bilogorskom kraju. Policajka godine je Marina Sverić iz Opatije, dok je najbolji djelatnik u pomorskom prijevozu zadarski barkajol Zvonko Gregov.

U zračnom prijevozu slavio je Tomislav Žepina, rukovoditelj sektora komercijale u Zračnoj luci Zadar, a u cestovnom prijevozu Ante Bonacin, vozač autobusa iz Splita te Marko Šilje, prometni redar u Dubrovniku. Prodavačicom godine proglašena je Ira Župan Bogdanović iz Crikvenice, vlasnica je suvenirnice „Kredenca“, dok je djelatnikom godine na uređenju okoliša odabran Savica Petojević, komunalni djelatnik općine Bol.
Najbolji hrvatski vatrogasac je Ivica Labaš, djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, turistički inspektor Ivan Klarić iz Splita, a djelatnik sustava turističkih zajednica Biserka Regvat iz Turističke zajednice grada Malog Lošinja.
Nagrade šampionima turizma dodjeli će se u četvrtak na završnici skupa na kojem će prisustvovati i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Drugi dio nagrada dodijelit će se u četvrtak, 25. listopada, za deset najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada ‘Anton Štifanić’ za životno djelo i osobu godine te Turistička destinacija godine.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već jedanaestu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu domaćina Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma. Više o programu Dana hrvatskog turizma potražite ovdje.

Foto: Ministarstvo turizma

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana